HomeGemeenteFiles Nesselande door werkzaamheden Hoofdweg: Verkeer in één richting...

Files Nesselande door werkzaamheden Hoofdweg: Verkeer in één richting tot 8 oktober

files auto
files auto

Het leek per 23 september 2019 te zijn opgelost; de verkeersproblemen door de werkzaamheden aan de Hoofdweg waarbij het in- en uitrijden van de wijk Nesselande diverse opstoppingen tot gevolg heeft. De Hoofdweg kent nog tot dinsdag 8 oktober 2019 één richting. De reden die Rotterdam Prins Alexander op hun Facebook deelt, is:

Bij het opbreken van de wegverharding op de Hoofdweg werd van de week zichtbaar dat de situatie onder de grond anders is dan in eerste instantie werd gedacht bij het vooronderzoek. Door een slimme aanpak en het combineren van werkzaamheden wordt uitloop van de planning voorkomen. Dit betekent wel dat de afsluiting voor verkeer in één richting nodig blijft tot 8 oktober.

De Gemeente Rotterdam, gebied Prins Alexander, meldt verder september 2019:

Oponthoud blijft beperkt

Fase twee van de reconstructie Hoofdweg is op maandag 9 september gestart. Bij het opbreken van de wegverharding werd al snel de eerste uitdaging zichtbaar. De situatie onder de grond is duidelijk anders dan van tevoren bekend. Dit betekent dat er aanvullende werkzaamheden nodig zijn waardoor extra tijd nodig is. Om ervoor te zorgen dat het oponthoud beperkt blijft, heeft het projectteam van Rotterdam en BAM infra zich gebogen over de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen.

Gelukkig is de conclusie dat het oponthoud beperkt kan blijven. Door een slimme aanpak duurt de huidige uitvoeringsfase zes werkdagen langer. Het combineren van werkzaamheden zorgt er vervolgens voor dat deze tijd in de volgende fase weer wordt ingelopen. De huidige verkeerssituatie blijft tot en met 8 oktober bestaan. Dat is één week langer dan eerder is aangegeven. De einddatum voor het project blijft gelijk: eind december.

Verkeer in één richting nodig tot 8 oktober
• Doorgaand verkeer vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel heeft altijd doorgang.
• Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 en de Burgemeester Beresteijnlaan.
• De rotonde bij de Laan van Avant-Garde is beschikbaar voor afslaand verkeer, inclusief bestemmingsverkeer, vanuit Nesselande richting Nieuwerkerk aan den IJssel.
• Bewoners en bedrijven langs de parallelweg van de Hoofdweg hebben een vignet ontvangen.

Wanneer bestemmingsverkeer met het verkeer vanuit Capelle meerijdt, kunnen zij afslaan bij de parallelweg. Bezoekers van de Hoofdweg kunnen zich melden bij de verkeersregelaar.
Door het aanbrengen van tijdelijke verkeervoorzieningen kan verkeer tussen de Schollevaartse Dreef en de Laan van Avant-Garde vanaf dinsdag 8 oktober weer in twee richtingen langs de werkzaamheden rijden. Met uitzondering van het aanbrengen van het asfalt.

Meer informatie
Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak en de verkeerssituaties die u kunt verwachten? Bekijk dan de informatiefolder en/of de faseringstekening. Deze zijn beschikbaar via onderstaande communicatiemiddelen.

Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl of download de gratis ‘BAM infra projecten’ app op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden