HomeNesselande INFO nieuwsOok fractievoorzitter Schaatsbergen keert Leefbaar de rug toe

Ook fractievoorzitter Schaatsbergen keert Leefbaar de rug toe

Het rommelt omgeving Rotterdam bij de ‘Leefbaar’ partijen. Leefbaar Rotterdam zag al twee eigen wethouders opstappen door schandalen als ook hun partijleider. De nieuwe partijleider Coenradie begon haar eerste week met het uit context ‘bashen’ van de Feyenoord-aanhang en verwijderde haar social media account. Oud-partijleider Van Drunen had in 2022 een flinke ruzie met de trouwe stemmers op Rotterdam-Zuid achter de rug na het plots snijden in vitale ov-verbindingen op het arm Zuid als ook de invoering van betaald parkeren. September 2023 maakten twee fractieleden van Leefbaar Rotterdam tevens bekend te zullen stoppen

Lente 2023 is er een Nesselande een klachtenprocedure gestart tegen een wijkraadlid (tevens actief lid Leefbaar Rotterdam) wegens vermeende opruiing, het verspreiden van desinfo en nepnieuws.

Vooral ruzie

Gelinkt aan Leefbaar Rotterdam is Leefbaar Capelle waarbij erzelfs familie van leden van Leefbaar Rotterdam aan gelinkt zijn. Leefbaar Capelle kennen wij onder andere van de sociale media accounts die gelinkt lijken aan die van Leefbaar Rotterdam. Nu door het strakkere beleid van X(ex-Twitter) bij overtreding op het socialemedianetwerk alle gelinkte accounts van eenzelfde persoon verdwijnen, lijkt de ‘Leefbaar’ buzz tot een minimum te zijn beperkt.

September 2023 stap in Capelle ook daar de fractievoorzitter Schaatsbergen op na een intern ruzie over het overnemen van een vrijgekomen wethouderspost.

Waar veel raadsleden maar een beperkte vergoeding voor hun (deeltijd) werkzaamheden kennen, zijn de baantjes van wethouder populair gezien het hoge inkomen en eventueel zicht op wachtgeld. Ook is er meer uitzicht om landelijk, bijvoorbeeld naar JA21, over te stappen. 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair