HomeNesselande INFO nieuwsGemeente haalt op verzoek Nesselande.INFO begroeiing weg bij gevaarlijk oversteek scholen...

Gemeente haalt op verzoek Nesselande.INFO begroeiing weg bij gevaarlijk oversteek scholen #verkeerchaos

Het ligt in het lijn van het nieuwe ‘snoeibeleid’ van de gemeente Rotterdam dat de wildgroei ook in Nesselande letterlijk wildgroeit. Enerzijds levert het een fraaie groene wijk op waar begroeiing vrijelijk haar weg vindt. Anderzijds leverde de enorme begroeiing op de bekende oversteekplek op de Laan van Avant-Garde een belemmering van het zicht op.

De oversteek is bekend door de vele ongelukken die op deze plek hebben plaatsgevonden, zie ons archief. Na een gesprek met de lokale VVD – einde zomer 2021- zijn hier waarschuwingsborden geplaatst. Spijtig moest precies op deze plek eerste wederom een ongeluk plaatsvinden met scooters dat zwaargewonden opleverde.

Geen zicht

Juli 2022 neemt ook hier de begroeiing een vrije loop en is aanrijdend op deze oversteekplaats het (rijdend) traag verkeer niet zichtbaar. Wetend dat dit elke werkdag een drukke oversteek is voor schoolgaande kinderen, heeft de gemeente op verzoek van Nesselande.INFO begin augustus de begroeiing vanuit de sloot verwijderd. Er is weer veilig zicht!

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular