HomeNesselande INFO nieuwsGemeente haalt op verzoek Nesselande.info wederom verkeerd omleidingsbord weg (dat verkeer doodlopende...

Gemeente haalt op verzoek Nesselande.info wederom verkeerd omleidingsbord weg (dat verkeer doodlopende straat instuurt)

De omleidingen in Nesselande. We kunnen er inmiddels een Netflix-serie van maken. Overduidelijk is het feit dat in Nesselande – en geheel Prins Alexander – de omleidingen niet geheel juist en ook niet met de juiste (wijk)communicatie worden geplaatst en gemeld. November 2022 wordt er spontaan een omleiding B bord geplaatst die het verkeer rechtdoor de Marius Richtersstraat inleidt. De straat loopt dood rondom het plein. 50 meter verder zien wij het bord “einde omleiding B” staat bij de groene bak die het verkeer de wijk moet uitleiden. Op verzoek van Nesselande.info is het foute omleidingsbord dat de zijstraat inleidt inmiddels verwijderd.

Wie vervolgens een zijstraat pakt rijdt wederom rondjes. Deze rondjes kennen wij sinds de “omleidingen” mei 2022 die het verkeer rondom de werkzaamheden aan de boulevard de goede weg op moet leiden. In de praktijk zit Nesselande in een grote chaos.

Dieptepunt waren de “afsluitingen” van de boulevard waarbij het verkeer eenvoudig via een zijstraat toch op de boulevard terecht kwam, de omleiding die tot doodlopende rondjes hebben geleid in de wijk en het vrachtverkeer dat november 2022 toch wegens onduidelijke omleiding de dunne straatjes achter de boulevard worden opgeleid.

Het archief met betrekking tot de #chaosnesselande is hier te vinden.

Verkeerde omleiding boulevard Nesselande en gevaarlijk situaties sinds mei 2022 vanwege verkeerde bebording

Verkeerde omleiding boulevard Nesselande en gevaarlijk situaties sinds mei 2022 vanwege verkeerde bebording. Waar er voor de grote afzetting Brandingdijk <> Boulevard van Nesselande overleg zou zijn geweest met bewoners en gemeente om vooral het vrachtverkeer niet de dunne straatjes rondom de Cypruslaan over te leiden, is er juist in de praktijk sprake van een enorme stroom vracht- en bouwverkeer dat ‘gewoon’ de omleiding C negeert en juiste de dunne straatjes gevaarlijk trotseert. Zie dit artikel met foto’s en uitleg.

De reden is simpel; wie zich op de boulevard van Nesselande bevindt weet zich geen andere uitweg dan de Cypruslaan of ventweg Nesselande om voor zichzelf een uitweg “de wijk uit” te vinden.

Ook vrachtverkeer rijdt in beide richtingen de Brandingdijk richting de zeer smalle Cypruslaan.

 

De bewoners achter de boulevard zijn woedend. Zie dit artikel. 

Ondertussen vraagt op het wandelgebied Maltaplein – dat verworden is tot een gevaarlijk verkeersplein –  Nesselande de lokale Wijkraad zich af wat er speelt bij de bewoners.

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular