Gemeente Rotterdam start campagne Afvalwijzer

655

 

De gemeente Rotterdam is eind mei 2022 begonnen met de verspreiding van de afvalwijzer.  Daarin legt ze uit wat het belang is van het scheiden van afval. Ook tips wat wel en niet in welke bak mag. Een pizzadoos mag bijvoorbeeld niet in de papierbak met etensresten er nog in. deze moet alsnog in de bak met restafval. Ook moet het papier schoon en droog zijn. Papieren verpakkingen van melk met een laagje metaal of plastic aan de binnenkant moeten ook bij het restafval.

Nesselande

De complexiteit van wat er niet in mag is groter dan gedacht. 

Opvallend aan de afvalwijzer is dat van veel zaken waarvan we dachten dat deze wel in de blauwe bak mochten er juist niet in mogen.

Dit mag bijvoorbeeld NIET in de blauwe papierbak en moet u bij het restafval gooien:

  • Melk- en drankpakken
  • Pizzadozen van bezorgdiensten
  • Diepvriesverpakkingen
  • Ansichtkaarten

Opvallend in de afvalwijzer is dat grote stukken groen met takken ook niet in de GFT afvalbak moeten. deze moeten afgeleverd worden bij het milieupark. Ook kan er gratis een afspraak gemaakt worden voor de ophaling van het grofvuil.

lijst met afval dat NIET in de GFT bak mag.

  • Kattenbakkorrels mogen bij het restafval
  • Grof tuinafval, breng dit naar een milieupark
  • Schelpen, moet bij het restafval
  • Zand, moet bij het restafval
  • Grote hoeveelheden (paarden)mest brengt u naar een erkende inzamelaar

Bij twijfel moet men het afval altijd bij het restafval stoppen. Ook het volgende lijstje van afval moet bij het restafval en niet in de GFT bak.

Als de bakken voor wijken met 1-gezinswonigen vervangen worden valt op dat de bewoners geen groene of blauwe bakken meer terug krijgen. Daarvoor in de plaats krijgt met altijd een zwarte bak terug met een groen of blauw plastic inleg en een grote sticker voorop. Dit kan verwarrend zijn. Veel mensen hebben hier wel begrijp voor omdat het zwarte plastic altijd gerecycled plastic is en logistiek makkelijker is maar liever hadden ze gezien dat de klep toch nog in de kleur van het vuil was dus blauw voor papier en karton en groen voor het GFT Afval.

Vorig artikel12 juni 2022: Het 4e Kunstpodium Prinsenpark
Volgend artikelStem nog tot en met 14 juni 2022 op bewonersinitiatief #nieuwsnesselande #nesselandeINFO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.