Afsluitingen boulevard Nesselande: de bouwplannen herinrichting Siciliëboulevard-Brandingdijk (april 2022 tot 2024)

2435
Boulevard Nesselande #nieuws #nesselande #news
Boulevard Nesselande #nieuws #nesselande #news

Per april 2022 (tot in 2024) is het doorbijten aan de boulevard. De boulevard van Nesselande zal voor autoverkeer niet altijd bereikbaar zijn. Er is lang over gesproken om de tijdelijke bouwweg (sinds 2006) te vervangen door een veilige, brede weg bij en naar de boulevard Nesselande. Nu de woontorens aan de Zevenhuizerplas – als ook de achtergelegen nieuwbouwwoningen – zijn opgeleverd en delen van de Menorcalaan zijn opgeleverd en aangepast, lijkt de tijd rijp voor de Brandingdijk-West en de boulevard zelf. Hard rijden moet hiermee worden voorkomen.

De boulevard moet veiliger worden voor traag verkeer.

De werkzaamheden starten waarschijnlijk in april 2022. Ze duren ongeveer anderhalf jaar. De inrichtingsplannen voor de Siciliëboulevard en Brandingdijk-west waren al in 2006 en 2014 vastgesteld. in 2014 is ook het aangepast plan voor de 116 woningen aan de Common Green aangepast (met ooit een plan om daar 900 woningen te bouwen in 1998).

Omdat dit ontwerp in 2019 verouderd was besloot de gemeente Rotterdam, op verzoek van het wijkcomité, het ontwerp aan te passen. Na een uitgebreid participatietraject met bewoners en advies vanuit het wijkcomité werd in maart 2022 het nieuwe ontwerp definitief vastgesteld. In overleg met enkele bewoners besloot de gemeente in juli 2021 om de doorsteek voor het autoverkeer bij de Santorinihof van en naar de hoofdrijbaan van de Siciliëboulevard te behouden en op te nemen in het ontwerp.

Verkeersmaatregelen

Om de snelheid van het verkeer te verlagen gaan we 30 km/u borden plaatsen en op diverse plaatsen verkeersdrempels aanbrengen.

Werkzaamheden tot 2024

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en bestaan uit:

  • Versmallen ventweg aan de zuidzijde van de Brandingdijk-West. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de middenberm.
  • Verwijderen asfalt rijbaan en aanbrengen zwarte klinkers.
  • Verwijderen ventweg ter hoogte van het Rietveldpark.
  • Aanbrengen beplanting voor ingang van het Rietveldpark.
  • Aanpassen kruising Coenraad Swiepdijk met Brandingdijk ter hoogte van het Rietveldpark.
  • Aanbrengen laad- en losplek bij het winkelcentrum.
  • Aanleg parkeerplaatsen voor motoren bij het winkelcentrum (niet zeker meer of dit doorgaat)
  • Aanleg wandelpad langs de Brandingdijk.

Meer groenstroken

De bovenste afbeelding van de tekening boven, betreft een dwarsdoorsnede. Op de afbeelding zien we twee bestaande en twee nieuwe profielen van de Siciliëboulevard en de Brandingdijk. In de nieuwe situatie is er aan de linkerkant van de boulevard een groenstrook, rechts daarnaast een voetpad, daarnaast een fietspad, dan een brede groenstrook en dan de boulevard met parkeervakken. Rechts daarvan ook een groenvak, dan de boulevard met parkeervakken en dan een voetpad en een groenstrook. Op het plaatje van de Brandingdijk zien we links van de boulevard een groenstrook, dan een fietspad, een groenstrook en de rijweg. Dan komt weer een groenstrook en dan de andere rijbanen van de Brandingdijk. Rechts ervan een stoep en dan een bredere groenstrook.

Vorig artikelONDERZOEK: ‘Waarom betaald parkeren in Nesselande (met bewonersontheffing) onvermijdelijk is!’
Volgend artikel2 april 2022 een jongerendisco in Huis van de Wijk te Nesselande

1 REACTIE

  1. Nesselande zal in de spits een nog slechtere verkeersdoorvoer gaan krijgen. Bij calamiteiten zal dit gevaarlijke situaties met zich meebrengen en in ieder geval heel veel ergernis bij bewoners. 30 km zones prima maar zorg toch zeker daarnaast voor meer uitvalswegen de wijk uit. We zijn nu te afhankelijk van de doorstroming op de Laan van Avantgarde. Dit moet echt beter kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.