HomeActiviteiten Nieuws NesselandeHuis van Sinterklaas in Nieuwerkerk is een groot succes

Huis van Sinterklaas in Nieuwerkerk is een groot succes

70+ Gratis HD sinterklaas afbeelding downloaden

Sinds zaterdag 14 november 2021 logeert Sinterklaas in zijn huis op het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het Huis van Sinterklaas is speciaal voor deze gelegenheid ingericht door de ondernemers van het Oude Dorp. Sinterklaas is zo blij met de gastvrijheid van het Oude Dorp, dat hij besloten heeft dat de kinderen zijn huis mogen komen bezoeken.  Tijdens het bezoek van de kinderen zijn Sint en Piet zelf niet aanwezig. Dit is een bewuste keuze; voor veel kinderen is het bezoek op zich al spannend genoeg. Natuurlijk heeft Sinterklaas wel aan de kinderen gedacht en hij heeft een videobericht voor ze gemaakt.

ENTHOUSIASTE REACTIES

Niet vergeten; om Het huis van Sinterklaas te bezoeken dien je een afspraak in te plannen. Er is heel veel interesse; per dag brengen ca. 200 kinderen een bezoekje aan Het huis van Sinterklaas. Er zijn daarom extra momenten ingepland, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen komen kijken. De reacties van ouders en kinderen zijn erg enthousiast. Tijdens het bezoek kunnen kinderen een aantal leuke spelletjes doen om te kijken welke skills je nodig hebt voor een Pietendiploma. Aan het einde krijgen zij het Pieten diploma, een leuke verrassing uit de Zak van Sinterklaas en kunnen zij een speurtocht doen op het Oude Dorp.

LANGSTE VERLANGLIJSTJE VAN DE ZUIDPLAS

In Het huis van Sinterklaas wordt hard gewerkt aan het langste verlanglijstje van de Zuidplas. Op dit moment is het al meer dan 30 meter lang, dus het zal zeker boven de 60 meter worden. Kinderen kunnen ook een eigen verlanglijstje, tekening of brief meenemen. Die kan in de brievenbus, zodat de Sint het kan lezen voordat hij gaat slapen.

GOED TE WETEN

 • Het Huis van Sinterklaas is gratis te bezoeken voor kinderen tm 12 jaar + 1 persoon begeleiding (18+).
 • Het Huis is tijdens de periode van 13 november tm 4 december geopend op woensdagmiddag van 13.00-17.00, zaterdag van 10.00-17.00 en een aantal keren op vrijdagmiddag.
 • Reserveren is verplicht; reserveer jouw bezoek via www.hetoudedorpnieuwerkerk.nl.
  Kun je onverhoopt toch niet meer? Annuleer jouw reservering; zodat iemand anders kan komen. Dit kan via de bevestigingsemail.
 • 1 reservering is geldig voor 2 kinderen (tm 12 jaar) en 1 volwassene. Wil je met meer kinderen komen? Mail dan even op info@hetoudedorpnieuwerkerk.nl
 • Ben je 13+ dan zal je gevraagd worden om een Corona Check door middel van een QR code.
 • Het huis van Sinterklaas, Dorpsstraat 28, Nieuwerkerk ad IJssel
  Winkelgebied Het Oude Dorp,
  Tussen de winkels Linde Interieurs en Beleef Store
Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden