HomeActiviteiten Nieuws NesselandeHoofdweg bij Nesselande-Nieuwerkerk open; na de zomer wederom dicht!...

Hoofdweg bij Nesselande-Nieuwerkerk open; na de zomer wederom dicht! #verkeerschaos

De Hoofdweg tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel wordt verbreed en verbouwd. De reden is het het toenemend verkeer beter te laten doorstromen. Daarom wordt de altijd drukke Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de Britse Zoom aangepast.

Omdat de A12 dagelijks vast staat, is de Hoofdweg voor Nesselanders een welkom alternatief. De extreme verkeersdrukte werd begin 2019 erger toen de Hoofdweg op de hoogte Zevenkamp werd afgesloten in beide richtingen. Per begin april 2019 kan de Hoofdweg in beide richtingen op dit stuk weer gebruikt worden. Toch is dit maar tijdelijk.

Vanaf de zomer 2019 weer verkeerschaos Hoofdweg

In de tweede fase wordt de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel aangepast. We vertrouwen erop dat er nu wel goed coördinatie plaatsvindt en de drukte bij het in- en uitrijden van de wijken Zevenkamp en Nesselande in de hand wordt gehouden.

Het werkgebied is vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel.De werkzaamheden starten in de zomer van 2019 en zullen eind december klaar zijn. De werkzaamheden in deze fase betreft het herinrichten van de Hoofdweg. De huidige rijbaan zal worden aangepast naar twee rijbanen van één rijstrook, met een middenberm. De bomen langs de huidige Hoofdweg worden gekapt, om ruimte te maken voor het nieuwe ontwerp. In het nieuwe ontwerp worden nieuwe bomen aangeplant.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden