HomeGemeente #raad010 ‘Hooligan en antisemitische uitingen wethouder Buijt achtervolgen Leefbaar Rotterdam’

[UPDATE] ‘Hooligan en antisemitische uitingen wethouder Buijt achtervolgen Leefbaar Rotterdam’

Ronald Buijt Leefbaar Rotterdam hooligan

Leefbaar Rotterdam maakt onder andere met de wethouders Simons uit Nesselande en Ronald Buijt – uit Prins Alexander – een aanhoudend zwakke indruk in de Rotterdamse raad.

Nesselander heeft vitale info tijdens campagnes verzwegen uit angst voor verlies stemmers

Het optreden is weinig professioneel, kent geen visie of effectieve aanpak en van het verkiezingsprogramma is weinig zichtbaar. Daar waar Leefbaar Rotterdam zo wilde inzetten op veiligheid, koos Nesselander Simons van Leefbaar Rotterdam er niet voor om die post als veiligheids-wethouder in te nemen.

Simons opent en beheert Wijkhubs die april 2024 een grote miljoenenflop blijken te zijn en nauwelijks worden gebruikt. Bewoners in Ommoords wisten niet dat hub er was en zijn niet bekend met de spaarzame openingstijden, zie artikel naar aanleiding van het raadsdebat waar Simons om opheldering is gevraagd.

 

a het snel opstappen van diverse raadleden van de partij – waaronder wethouders achtervolgd door schandalen – en de communicatiemanager van de partij, maakte Van Schaik zijn komend vertrek bekend.

Van Schaik wist vooral de woede van bewoners uit Prins Alexander op de hals te halen waar hij in verkiezingstijd had beloofd de volkstuinen niet te verwijderen, worden deze uiteindelijk wel verwijderd.

 

Bedrog

Naast het in 2023 bekende ‘verkiezingsbedrog’ door wethouder en lijsttrekker Simons, waarbij het eigen partijkrantje Dagblad010 zich tegen Leefbaar Rotterdam heeft gekeerd, komt nu het dramatisch verleden van wethouder Buijt weer bovendrijven nu de Jodenhaat toeneemt ook in Rotterdam. Zie artikel. Het zit ook als wethouder Ronald Buijt niet mee; zijn zorg- en daklozenprogramma blijkt weinig effectief in Rotterdam. De wachtlijsten worden steeds langers en het aantal daklozen neemt gestaag toe, ook in Prins Alexander.

 

Videospeler

 

Pijnlijk verleden wethouder Buijt

Op hun website rapporteert Rijnmond.nl dat het gemeenteraadslid, tevens huidige wethouder van Rotterdam, heeft toegegeven dat hij in het verleden als Feyenoord-hooligan betrokken was bij antisemitische en andere kwetsende spreekkoren, zoals blijkt uit zijn weblog:

“Nu, ongeveer vijftien jaar later, brengt de voormalige Feyenoord-hooligan dit naar buiten op zijn weblog:

Buijt erkent dat hij tijdens zijn hooligan-periode teksten heeft geroepen als “Joden aan het gas” en “vrouwelijke agenten zijn kankerhoeren”.

De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam betreurt de openbaring van zijn collega Buijt, maar ziet het vooral als jeugdzonde: “Als Buijt dit nu zou zeggen, dan zou dat zeer kwalijk zijn. Dit speelde in het verleden. Het is niet iets om heel erg trots op te zijn.” De fractievoorzitter maakt een duidelijk onderscheid tussen het uiten van haat naar Ajax-supporters en antisemitisme. Hoewel het gedrag wellicht afkeurenswaardig is, vind ik dat er een groot verschil bestaat als het om voetbal gaat.”

Wethouder Buijt is ook actief als scheidsrechter voor Alexandria’66 in Prins Alexander.

Het feit dat de wethouder van Leefbaar Rotterdam geen afstand heeft willen nemen van zijn verleden en vermeende uitingen is zorgwekkend.

Leefbaar Rotterdam wil ouderen uit hun woning

Waar april 2024 in de raad bekend is gemaakt dat onder andere Lage Lang geen sociale woningen krijgt in de komende woningprojecten, zorgt Leefbaar Rotterdam voor een onherkenbare aanpak waar het gaat om hun verkiezingsbeloften. Ouderen – ook in Prins Alexander – zouden hun woningen uit moeten om plaats te maken voor woningzoekenden, zo meent Bruin van Leefbaar Rotterdam in de raadsvergadering van maart 2024. .

 

Bericht via Rijnmond.nl

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair