HomeActiviteiten Nieuws NesselandeNesselande.INFO interviewt Nesselander Rodney Lemmers over het populaire Beach-Barzz Nesselande

Nesselande.INFO interviewt Nesselander Rodney Lemmers over het populaire Beach-Barzz Nesselande

Beach Barzz fitness Kosboulevard workout buiten
Beach Barzz fitness Kosboulevard workout buiten

De bekende buiten work-out aan de Kosboulevard – ook bekend als Beach Barzz Nesselande – bestaat alweer drie jaar. Beach Barzz Nesselande Rotterdam kennen ook de benaming Calisthenics Nesselande; calisthenics is van oorsprong trainen op basis van het eigen lichaamsgewicht. Tijd voor een interview met Rodney Lemmers (1974), vader van twee kinderen: Lucas (14 jaar) en Lenthe (12 jaar). Al vijfentwintig jaar samenwonend met mijn vriendin en twintig jaar trotse inwoner van Nesselande. Een van de eerste inwoners van het eerste blok dat gebouwd werd.

Al twintig jaar is Lemmers werkzaam in de installatie-advies en bovendien actief als fit- en health-coach. Sinds 2021 is hij volledig bezig mensen op weg te helpen een verbeterde – en gezondere – versie van zichzelf te maken, mét en zonder sporten.

Waarom ben jij de Beach-Barzz Nesselande bent gestart? 

“Ik ben Beach-Barzz Nesselande Rotterdam gestart, omdat ik mensen op weg wil helpen om zonder de noodzaak van een sportschool toch actief te kunnen sporten. Daarnaast draagt het bij aan het in contact komen met elkaar. Mensen die zich geen sportschool kunnen veroorloven, kunnen hier een proefles gratis sporten en het is een prima mogelijkheid om buiten actief te kunnen zijn. Het heeft dus een sociaal-maatschappelijk karakter; interactie tussen jong en oud en het leren van elkaar.”

 

Het is – zoals ze dit noemen – een burgerinitiatief; hoe en waar zag jij dat er vraag zou zijn naar de Calisthenics in Nesselande?

“Ik ben zelf op zoek gegaan naar mogelijkheden om het idee dat ik had voor elkaar te krijgen. Het park kost een behoorlijke duit en via connecties ben ik op het idee gekomen om mijn initiatief als burgerinitiatief bij de gemeente kenbaar te maken. Het traject met de gemeente heeft drie jaar geduurd en is uiteindelijke gerealiseerd in samenwerking met project Oost.. Ik wist dat er vraag was, omdat ik een handtekeningenactie was gestart en in korte tijd veel reacties op de speciale Facebook-pagina Beach Barzz Nesselande heb gehad. Er was meer dan voldoende animo voor dit park. Inmiddels ben ik bezig met uitbreiding van het huidige park.”

Jij geeft zelf onder jouw eigen naam ook work-out lessen; hoe verloopt dit (nu) in #coronatijd?

“Ik ben nooit gestopt met training en lessen geven. Altijd met gezond verstand en bewust van de regels van lessen gegeven. De eerst les is gratis, daarna kunnen de lessen worden gevolgd middels een strippenkaart. Daarbij heb ik de eerste twee tot drie maanden eerst online – via Facebook- en Instagram-lessen – gegeven. Daarna weer buiten op afstand van elkaar. Mensen hadden toch de behoefte om buiten en met elkaar te sporten. Hier komt weer het sociaal-maatschappelijke aspect naar boven. Nog steeds zijn er elke zondagochtend en dinsdagavond aardig wat mensen op de training aanwezig.”

De work-out buitenplek aan de Kosboulevard krijgt verlichting; verwacht jij dat er in de avond veel animo zal zijn voor buitensporten?

“Allereerst hartstikke fijn dat er verlichting komt, er is al voldoende animo. Ook zonder verlichting wordt er tot laatste moment van avondklok getraind. We gaan nu de zomer (van 2021) tegemoet, maar in de wintermaanden is verlichting zeer welkom.”

 

Aan de Kosboulevard zijn meer populaire sportactiviteiten aanwezig, zoals de skatebaan, het voetbalveld en veel kleine work-out sportinitiatieven. Is er een mogelijkheid dat er een soort ‘sportstraat’ – of ‘sportboulevard’ – ontstaat aan de Kosboulevard waarbij alles als sportprogramma aan elkaar linkt?

“Dit soort initiatieven kost geld en is daarom vaak een struikelblok vanuit de gemeente. Er is niet altijd voldoende geld in het potje. Het zou leuk zijn om een sportstraat op te zetten, maar dat moet beheerd en onderhouden worden. Ook moeten er dan trainers aanwezig zijn die vrijblijvend hun training willen geven. Zelf geef ik al drie jaar twee keer in de week kosteloos lessen. Het zou leuk zijn als er een soort parcours aangebracht wordt met toestellen die op afstand staan van elkaar waarmee je aan de slag kunt. In het buitenland zie je die vaak.”

Tot slot; de Beach Barzz Nesselande is zeer populair; heb jij groeiambities tot wellicht een grote sportaccommodatie aan de boulevard?

“Buitensport is zeker in de coronaperiode aan het groeien. Mensen beginnen steeds meer de extra’s ten opzichte van een sportschool in te zien. Ik spreek veel deelnemers die alleen maar in de sportschool trainden, zij ondervinden dat je het lichaam op nog heel veel andere manieren kunt trainen en optimaliseren. De sportschool heeft natuurlijk zijn extra’s en luxe, maar ik ben van mening dat deze twee elkaar goed kunnen aanvullen. Persoonlijk heb ik (nog) geen ambitie om een grote sportaccommodatie op de boulevard aan te brengen. Wel heb ik de ambitie om de tijdens de vrije trainingen minimaal vijftig man aanwezig te hebben. Dat is mijn korte termijn doelstelling. Er is voldoende ruimte om op afstand van elkaar te kunnen sporten. Het in groepen sporten is geschikt voor gezinnen, vrienden en vriendinnen en wie weet resulteert het in een grote sportaccommodatie vanuit de gemeente. Tot die tijd is iedereen van harte welkom om op de zondagochtend en dinsdagavond mee te komen trainen… GRATIS proefles!  Iedereen die het sporten in de buitenlucht door de weersomstandigheden nog even overslaan, kunnen alvast kennis maken met de oefeningen op de onlangs gelanceerde YouTube kanaal Rodney Lemmers Workouts. Dat de sportscholen (tijdelijk) dicht zijn hoeft niet te betekenen dat er geen mogelijkheid is tot bewegen.”

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular