HomeActiviteiten Nieuws NesselandeJanuari 2021: Uitwerking ontwerp Herinrichting Siciliëboulevard en Brandingdijk-West Nesselande

Januari 2021: Uitwerking ontwerp Herinrichting Siciliëboulevard en Brandingdijk-West Nesselande

De deadline (4 januari 2021) is verstreken om op het ontwerp te reageren en de uitwerking is in volle gang. Het ontwerp Herinrichting Siciliëboulevard en Brandingdijk-West is gebaseerd op de initiatieven van wijkcomité Nesselande en alternatieven die zijn geboden door de bewoners van deze locatie. Doel is het willen voorkomen van toekomstige verkeersuitdagingen in en rondom de drukke boulevard Nesselande op zomerse dagen.

De zogenoemde bouwweg die ruim om de woningen loopt, zo moeten gaan verdwijnen en ruimte moeten gaan maken voor een bredere verkeersoplossing, net als meer parkeerplekken rondom de boulevard.

Begin 2019 is de gemeente, op verzoek van het wijkcomité Nesselande, een project gestart om de vastgestelde inrichtingsplannen voor de Siciliëboulevard en de Brandingdijk-West tegen het licht te houden.

De aanleiding

Langs de boulevard  – en een deel van de Brandingdijk – ligt er al een aantal jaren een bouwweg. Dit is een tijdelijke situatie waarmee wordt voorkomen dat bouwverkeer de definitieve inrichting zou beschadigen. Rondom het begin van 2021 is de bouw van het centrum van Nesselande zo ver gevorderd dat de bouwweg niet meer nodig is. De gemeente kan dan beginnen met de definitieve aanleg.

 

Het ontwerp en de verbeterpunten

De gemeente Rotterdam schrijf eind 2020: “Na een uitgebreid participatietraject en advies vanuit het wijkcomité is er een besluit genomen over het ontwerp. Op deze pagina kunt u alle beschikbare informatie vinden over de planning en de geschiedenis van het project.”

Op hoofdlijnen gebeurt er het volgende:

  • De rotonde Corsicalaan – Siciliëboulevard wordt aangepast
  • Nabij het winkelcentrum worden er parkeerplaatsen voor motoren en een kleine laad- en loszone gerealiseerd
  • Op de hoofdrijbaan leggen we op diverse plekken verkeersdrempels aan
  • Er komen bij de oversteken middeneilandjes
  • De bocht bij de Pleun van de Zijdedijk passen we aan
  • De parallelweg bij Brandingdijk-West wordt een eenrichtingsweg
  • Ter hoogte van het Rietveldpark gaan we vergroenen
  • De rotonde bij de Laan van Avantgarde wordt aangepast

Na de uitwerking van het definitief ontwerp zou er september 2021 met de verbouwing van de verkeersituaties kunnen worden begonnen:

In januari 2021 starten we met de definitieve uitwerking van het ontwerp. Naar verwachting starten we het werk uit in september 2021, na het strandseizoen. In de zomer informeren we u verder over de werkzaamheden.

 

 

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden