HomeNesselande INFO nieuwsNa een maand A/B-testing is portal Nesselande.INFO verbouwd! #aanpassingen

Na een maand A/B-testing is portal Nesselande.INFO verbouwd! #aanpassingen

December 2020 hebben wij in een lockdown-periode net als veel woningen in Nesselande, ook deze portal verbouwd. De aanleiding was een stijging in het bezoek, het ingezonden nieuws als ook het frequenter terugkomen op de portal plus een toename in mobiel gebruik.

De verbeteringen aan/van de portal Nesselande.INFO (ook bereikbaar onder Rotter-Nesselande.nl) op een rij:

  • Het aantal ingezonden berichten uit de wijk, zoals gevonden huisdieren, krijgt nog meer aandacht op de portal, de gekoppelde sociale media kanalen en in de periodieke mailing.
  • Het ontwerp van de periodieke mailing/nieuwsbrief Nesselande.INFO is aangepast:

  • Een aanbod van lokale, en relevante advertenties op de portal en in de mobiele versie.

 

  • Visuele impressies en meer info over de ontwikkeling van de wijk Nesselande gericht op nieuwe bewoners van de wijk, zoals dit overzicht.
  • Een verbeterde weer-widget met het weer voor de komende vijf dagen, omgeving Nesselande.
  • Geen politieke-framing of het willen opwekken van opruiende discussies met fakeaccount-reacties, maar wij hebben vooral een focus op berichten die onderbouwd en statistisch de ontwikkelingen in en rondom de wijk Nesselande in kaart brengen.
  • Wij bouwen aan een groot visueel archief van de fotogenieke wijk Nesselande; een overzetting van een enorm foto- en videoarchief (dat teruggaat tot 2004) wordt in delen en groepen omgezet naar de officiële Pinterest-account.

  • We kunnen vanuit een (anoniem) social media accountje verzuurd blijven zeuren over alles wat de gemeente wel/niet, maar het is proactief nesselande-waardig om met de juiste oplossingen gezamenlijk aan de wijk te bouwen. Signalering en melding is daarbij vitaal. Wij informeren Nesselanders graag over toepassingen die de Gemeente Rotterdam ons biedt, zoals deze afvalwijzer die op postcode-gebied een afvalwijzer in pdf-vorm maakt.
  • De mobiele versie heeft direct een focus op het actuele nieuws, biedt een eenvoudige deelname aan de actuele poll en momenteel testen wij snelle AMP pagina’s.
  • Om op de homepage meer scanbaar, actueel nieuws te brengen, gebruiken wij een menubalk die op de desktop-versie blijft staan:
  • Een handig kruimelpad voor snel doorsurfen:

 

  • Een samenwerking met de populaire, Facebook-groep Je Bent Nesselander als.. Een besloten groep die redigeert welke berichten worden toegelaten:

  • Meer aandacht voor (eigen) visuals en fotografie en een samenwerking met (lokale) fotografen:

 

Mist u iets? Welke zaken moeten wij aan/op de portal aanpassen?

Stop de verzuring van het imago van de wijk Nesselande!

Bovenal nemen wij actief afstand van de politieke-framing waar de wijk Rotterdam-Nesselande last van heeft, maar trachten wij een open en oprecht beeld te geven van de Rotterdamse, futuristische wijk Rotterdam-Nesselande gelegen aan de mooie Zevenhuizerplas en omringd door talloze (beschermde) natuurgebieden op/aan het randje van het Groene Hart.

 

 

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular