HomeActiviteiten Nieuws NesselandeJanuari 2022 beginnen met de loopgroep Nesselande?

Januari 2022 beginnen met de loopgroep Nesselande?

Loopgroep Nesselande lopen rennen sporten
Loopgroep Nesselande lopen rennen sporten

De november-loopgroep in Nesselande draait op volle toeren. Enthousiaste lopers worden met de week fitter en fanatieker. En vooral: ze genieten van elke week lekker buiten zijn met elkaar. Heb jij dit gemist, maar zou je dat ook willen? Na de feestdagen starten we een nieuwe groep op. Houd de berichten in de gaten! 

Als loper ben je misschien ooit begonnen met hardlopen om af te vallen. Maar dat lukt lang niet altijd. Lees meer

Weke hardloopkleding ligt in jouw kast nu het kouder wordt?

De herfst loopt ten einde, de winter staat voor de deur. Langzaam maar zeker kunnen we verwachten dat het koud, nat en winderig is tijdens de training. Juist in deze tijd – waarin we moeten omschakelen – is het lastig de juiste kleding te kiezen. Want is het koud als het 6 graden is? Of warm als het 11 graden is? Dat is moeilijk te zeggen. De gevoelstemperatuur hangt immers grotendeels af van de factor ‘wind’. Windstil weer met 6 graden is heerlijk en voor veel lopers is dan zelfs een jack overbodig. Je hoort dan in de groep “weer te warm aangekleed”. Mutsen en handschoenen verdwijnen in de broeksband. Terwijl bij 10 graden en veel wind een jack en zelf een muts en handschoenen best aangenaam voelen.

Zorg in ieder geval dat je voor de komende maanden beschikt over een goed en lichtgewicht windjack, een thermoshirt, een dikkere legging, handschoenen en een muts. Kijk voor je gaat trainen op de thermometer en schat de factor wind in, voor je jouw trainingskleren uitkiest. Onthoud: de meeste warmte verlies je door je hoofd en de uiteinden van je lijf (handen en voeten) koelen het snelst af.

In welke groep loop jij?
De kracht van loopgroep Nesselande is dat we een sociale loopgroep zijn. Voor elk niveau loper is een plekje, voor elke loper is er evenveel aandacht en waardering. Dat neemt niet weg dat de ene trainer een zwaarder programma aanbiedt dan de andere, zodat er ook daadwerkelijk iets te kiezen valt. Kies wat bij jou past! Niet alleen bij je vorm en conditie, maar soms ook bij hoe je jezelf voelt op die trainingsdag. Wil je gewoon een keertje wat rustiger aandoen? Dat kan! Ga eens met een groep mee met een minder zwaar programma. Je kunt altijd kiezen voor een groepswissel. Overleg het wel even met je trainer!

Komt er een oliebollenloop?
Alles is onzeker, maar oooohhh ….we willen het zo graag: onze traditionele oliebollenloop met de verschillende keuze afstanden, de sprankelende ouder-kind training en oliebollen en chocolademelk met slagroom toe. Houd de berichten in de gaten en reserveer in je agenda: vrijdag 31 december lijkt ons de beste dag voor dit evenement!

Iets te vragen of te melden? Vertel het je trainer!
Binnenkort hebben we een trainersoverleg op de agenda. We bespreken met elkaar de aankomende activiteiten (zoals bv de oliebollenloop), de gang van zaken in de groepen en we bespreken of zaken beter of anders kunnen. Heb jij een idee of vraag? Geef dit mee aan je trainer, wie weet kunnen we er iets mee.

De maandelijkse heuveltraining is een succes
Vorig jaar bedachten het vernieuwde concept: maandelijkse heuveltraining maar dan per groep en met je eigen trainer. Het werkt!  Afgelopen zaterdag ging groep 1 met Kees naar de heuvel en wat hadden ze een plezier. Let dus goed op je schema en je groepsapp: daar zie je wanneer jouw groep gaat. Zorg dat je erbij bent.

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden