Beperking grote festivals Prins Alexander: ‘Organisator CuliNESSE trekt aan de bel!’ #Oeverpark

560
Culinesse Nesselande strand
Culinesse Nesselande strand

Nesselande kent een door de gemeente aangewezen festivalterrein. Het Oeverpark is reeds toneel geweest voor een grote editie van CuliNESSE waar het groene veld van het Oeverpark is ingezet voor het hoofdpodium. Ook voor 2022 staat er weer een editie gepland op deze locatie. Januari 2022 staat er reeds het festival Blue gepland op het Oeverpark, klik hier voor meer info. Ooit is er in 2013 ruim 700.000 euro vrijgemaakt voor de verbouwing van het Oeverpark.

De gemeente Rotterdam wil per 2022 maar tien grote evenementen per jaar in Rotterdam-Prins Alexander toestaan. De gebiedscommissie Prins Alexander heeft de Coolsingel al eerder om meer flexibiliteit gevraagd en ook organisator Brendo Festen (van CuliNESSE en Blue) heeft om meer rek gevraagd. Op dit moment ligt het plan om maar tien dagen in het jaar een groot evenement met meer dan 2500 bezoekers toe te staan in Prins Alexander, het stadsdeel waar ook Nesselande onder valt.  Festen geeft aan dat als dit plan doorgaat het stadsdeel wellicht al na de zomer door de dagen heeni is:

Dan is er in de winter niets meer mogelijk.

Het Oeverpark in Nesselande zou jaarlijks maximaal twee grote evenementen mogen herbergen, over maximaal vijf dagen en lijkt er geen rek meer te zitten in de programmering voor 2020: de gebiedscommissie Prins Alexander geeft aan dat met de festivals Blue, I love Urban en Culinesse al drie evenementen en zes evenementendagen in beslag zijn genomen.

De commissie heeft oktober-november 2021 de Coolsingel verzocht om meer flexibiliteit.

Vorig artikelJanuari 2022 beginnen met de loopgroep Nesselande?
Volgend artikelTot en met 15 december 2021 op woensdagen knutselen in het Huis van de Wijk Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.