HomeActiviteiten Nieuws NesselandeKunstuitleen Prins Alexander van start

Kunstuitleen Prins Alexander van start

Een vraag die al een tijd speelt bij de Kunstkring Prins Alexander: “Is er animo in Prins Alexander voor het lenen van kunstobjecten?”

Rob Scheuierman, Henk de Jong en Elly Wijnen gingen het uitzoeken. Ze zijn alle drie leden van de Kunstkring. Met een kleine financiële bijdrage van Cultuur Concreet is een plan opgezet en vanaf 1 januari 2024 is de Kunstuitleen een feit. Rob: “Er zijn 3 enthousiaste partijen nodig om tot een goed lopende uitleen te komen. Ten eerste moeten kunstenaars hun kunstwerken tijdelijk beschikbaar willen stellen. Dat wil zeker niet elke kunstenaar, maar van de leden van de Kunstkring doen er nu al wel 24 mee. Ten tweede moeten er vrijwilligers zijn die zorgen voor promotie, voorlichting en voor de logistieke afhandeling. Dat doen Elly, Henk en Rob voorlopig zelf. Ze zijn op drie dagen van de week aanwezig in de Expositieruimte Binnenhof 98. Daar hangen een aantal kunstwerken als voorbeeld van wat een kunstlener kan verwachten en alle andere werken zijn er te bekijken via een flink beeldscherm en ook op de website www.kunstuitleenalexander.nl . De derde partij die nodig is, zijn de bewoners van Prins Alexander. Lopen zij wel warm om 6 of 12 maanden een mooi kunstwerk thuis aan de muur  te zien hangen.”

De Kunstuitleen is, als onderdeel van de Kunstkring, een organisatie gerund door vrijwilligers. Het is geen commercieel verhaal. Mede daardoor zijn het aantrekkelijk geprijsde voorwaarden. Al voor € 3,- per maand hangt er een kunstwerk van een lokale kunstenaar uit Prins Alexander aan uw muur. De 1ste 2 kunstwerken zijn inmiddels uitgeleend.

Kom een keer kijken in de Expositieruimte Binnenhof 98 in Rotterdam. Deze is van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend. De vrijwilligers van de Kunstuitleen, Elly, Henk of Rob zijn zelf regelmatig aanwezig en als ze er niet zijn kan er altijd een afspraak met hen worden gemaakt.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular