HomeNesselande INFO nieuwsLeven in de opvang: 75 vluchtelingen uit Oekraïne in leeg zorgtehuis Zevenkamp

Leven in de opvang: 75 vluchtelingen uit Oekraïne in leeg zorgtehuis Zevenkamp

Sinds de zomer 2022 leven zo’n 75 vluchtelingen uit Oekraïne in De Aarhof.

De opvang zou voor een jaar zijn. Maar zolang de oorlogssituatie niet verandert, worden vluchtelingen langer opgevangen. Marina en Yuliia, twee dove Oekraïners, verblijven in De Aarhof. Yuliia komt uit Donetsk en Marina uit Charkov. Ze woonden bij het Russische front en weten niet wat er van hun stad overblijft. Het internet ligt plat. Ze houden contact met de familie via korte telefoongesprekken. De ouders van Marina en haar man zijn gebleven. Haar 83-jarige moeder wilde niet weg. ‘Jij bent jong, en je hebt een kind, je moet vertrekken’, zei ze d𝐚𝐧𝐤𝐛𝐚𝐚𝐫. 
In het begin hadden Marina en Yuliia het erg moeilijk in de Aarhof, maar nu hebben zij het naar hun zin. Ze krijgen hulp van Mirjam Stigter van Het Leger des Heils die er alles aan doet om hun integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met hulp om de taal te leren en bij het vinden van werk bijvoorbeeld.
De kinderen gaan naar scholen in de buurt en krijgen huiswerk- en taalles van Het Leger des Heils. ‘We hebben een dak boven ons hoofd, school, en werk. Het is veilig en rustig. We zijn Nederland heel dankbaar’, laten Yuliia en Marina weten.
Meer informatie?
Kijk op www.rotterdam.nl/vluchtelingen.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair