Het is even oversteken bij de Middelweg vanuit Nesselande en dan komen we in de polders waar ook de Willem-Alexander roeibaan is gevestigd. Deze polder is ook bij Nesselander een populair vis-, wandel- en sportgebied. 

[UPDATE 12/1/2022 van het Hoogheemraadschap: Woensdagmiddag 12 januari 2022 kregen wij meerdere meldingen van dode vissen in een sloot vlakbij de Willem-Alexander roeibaan in de Eendragtspolder.

Vissen gaan in de koude maanden in een soort winterslaap om te overleven. Helaas hielden ze deze winterslaap vlak voor een van onze pompen, die automatisch een keer per maand aangaat in verband met onderhoud. Ze zijn door deze pomp gezogen en hebben dit niet overleefd. De dode vissen worden geruimd door een beroepsvisser.

We hebben intern overleg over deze situatie, om te kijken hoe we deze in de toekomst kunnen voorkomen.] 

 

Op de sociale media wordt er melding gemaakt van duizenden kleine, dode witte vissen in de sloten bij de genoemde roeibaan. Zwemmen/in het water gaan is bij deze hoeveelheid dode vissen niet aan te raden, zo meldt OnsWater.

Er kan sprake zijn van botulismeblauwalg, watervervuiling of een te laag zuurstofgehalte in het water.

Waterschappen en gemeenten zouden regelmatig het zuurstofgehalte van het water controleren. Vijvers, watergangen en sloten worden regelmatig uitgebaggerd. Zo nodig wordt schoon water in vijvers gepompt om het zuurstofgehalte weer op peil te brengen. Water dat met elkaar in verbinding staat, wordt op verschillende locaties gecontroleerd.

Diefstal en achterstallige onderhoud

Tevens op 12 januari is er melding gedaan van diefstal van computers van een boswachter. Uit een schuur in Ouderkerk aan den IJssel is elektrische apparatuur gestolen van de lokale boswachter. De natuurbeschermingsorganisatie heeft niet alleen veel schade, maar loopt ook achterstanden op in het onderhoud aan natuurgebieden in de Krimpenerwaard.

Het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard is middels social media mentions op de hoogte gesteld.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelNieuwbouw luxe penthouses in Prinsenpark, Prins Alexander
Volgend artikel‘Slechts één op de vijf starters verwacht huis te kopen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.