HomeNesselande in de pers Mysterieuze naamsverandering Kosboulevard Rotterdam-Nesselande #nieuws

[UPDATE] Mysterieuze naamsverandering Kosboulevard Rotterdam-Nesselande #nieuws

Rondom CuliNESSE duikt er opeens langs het fietspad aan de Kosboulevard een nieuw naamsbordje op. De Kosboulevard zou spontaan de Dirk van Vliet-laan heten. Na het posten en melden op onze Instagram heeft zich nog niemand gemeld die wellicht dit op persoonlijke titel letterlijk heeft herbenoemd.  

[UPDATE 6/9/22 De gemeente Rotterdam antwoordt ons: ‘Goedemiddag, deze was geplaats tijdens het evenement CuliNESSE door de evenementenorganisatie van CuliNESSE en was nog blijven staan. Het bord was niet door de gemeente Rotterdam geplaatst.’  ] 

[UPDATE 6/9/22 Na contact met de gemeente Rotterdam is het naambord verwijderd. Het is weer gewoon de ‘Kosboulevard’. ] 

Onderzoek in de gemeente-archieven – en meldingen – zien wij geen naamsverandering van en aan de Kosboulevard. We kennen wel uit onze Nesselande.INFO wijkcomité verslagen twee nieuwe straatnamen bij het Rietveldpark, zie artikel. Ook zouden er rondom het Oeverpark nieuwe straatnamen kunnen opduiken omdat nog gemeentebebording mist.

Qua omgeving is de boulevard ook geen ‘laan’. Wel kennen wij een Corsicalaan in de buurt maar deze stopt toch echt aan de boulevard van Nesselande.

Wij hebben de gemeente om opheldering gevraagd.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden