Vrijdag 19 maart 2021 waren wij verheugd van de Buurtpreventie Nesselande het bericht te mogen ontvangen dat zij in het FAQ op de website deels instructies opnemen hoe veiliger Telegram te kunnen gebruiker. Spijtig kunnen berichten in een Telegram-groep niet versleuteld worden, dit is voor ons de reden geweest gebruikers van de app in Nesselande te waarschuwen en een stappenplan voor de mogelijke vorm van beveiliging te bieden. In dit artikel vind u instellingen ter beveiliging. Deze info deelt Buurtpreventie Nesselande op een aangepaste FAQ-pagina. Voor de overige uitleg hoe Telegram veiliger te gebruiken kunt u terecht op deze pagina. 

Geen beveiligde verbinding 

Spijtig is bij het bezoeken van de website van de BP (BuurtPreventie Nesselande) deze FAQ-pagina en de rest van de website www.buurtpreventienesselande.nl niet beveiligd is. Het gaat om bezoek via een desktop (zoals PC, Apple, laptop).

[UPDATE 19 maart 2021]

Het bekende slotje ontbreekt onder andere in de desktop-versie van de site. Het is goed mogelijk dat u middels een mobiel apparaat wel of een veiliger verbinding met de website krijgt. De website is getest in diverse browsers, zoals Chrome, Edge en Firefox op verschillende apparaten. Wij hebben via mail de Buurtpreventie Nesselande gewaarschuwd en een stappenplan toegemaild voor een oplossing.

Uw browser geeft in de adresbalk aan wat de beveiliging is van de internetverbinding. Het gevarendriehoek waarschuwt u daarbij voor een gevaarlijke verbinding.

[UPDATE 20 maart 2021] 

In de vroege ochtend van 20 maart zijn wij blij te zien dat het advies is gevolgd en de website een slotje, HTTPS en daarmee veilige verbinding kent.

[UPDATE 19 maart 2021] 

Wij hebben contact gehad met Buurtpreventie Nesselande en een relevante FAQ toegestuurd over de beveiliging van Telegram berichten. 

[UPDATE 21 maart 2021] 

Wij hebben dit artikel afgesloten als ‘OPGELOST’ aangezien de genoemde website nu beveiligd is. Reacties en trackbacks op deze pagina zijn niet meer mogelijk.  

 -/-

 

 

 

Vorig artikel‘Brandweer was op zoek naar drenkeling Kerklaan Nieuwerkerk aan den IJssel’
Volgend artikelVV Nieuwerkerk legt restitueren contributie voetbal uit #voetbal #VVNieuwerkerk

Comments are closed.