HomeActiviteiten Nieuws NesselandeNesselande.INFO interviewt Nesselander en Feyenoord-trainer Pascal Bosschaart

Nesselande.INFO interviewt Nesselander en Feyenoord-trainer Pascal Bosschaart

Nesselande.INFO interviewt Nesselander en de nieuwe Onder 21 Feyenoord-trainer Pascal Bosschaart. Rotterdams Nesselander Pascal Bosschaart speelde voor onder andere FC Utrecht, Feyenoord en ADO en was assistent-trainer bij onder andere Cambuur en FC Dordrecht. Per 2024 is hij aangesteld als de nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21. Nesselande.INFO had een exclusief interview met de Nesselander:

Van Cambuur, FC Dordrecht nu (mei 2024) trainer bij Feyenoord Onder de 21; hoe voelt het om terug te zijn bij Feyenoord?

– Het voelt heel goed. Speciaal ook om te werken bij de club waar je vandaan komt.

U bent nu hoofdtrainer van Feyenoord O21; wat zijn uw voorbeelden geweest qua trainers?

– Henk de Jong (Cambuur, red.) heeft mij de eerste stappen als trainer laten maken. Als speler vond ik Foeke Booij (onder andere FC Utrecht, red.) een geweldige trainer.

Er staat heel snel een wedstrijd tegen Cambuur O21 op het programma; is dat meteen een moment om wellicht bekend talent van de Friese club naar Rotterdam te halen?

– Ik ga die wedstrijd zeker kijken. En wellicht loopt er iets bij.

Ondanks talenten als Slory, Sauer en Milambo blijft er kritiek opduiken dat er structureel te weinig “eigen talenten” naar het 1e doorstromen; wat gaat u daar wellicht in veranderen?

– Ik ga proberen het gat tussen Onder 21 en 1 (het eerste elftal, red.) zo klaar mogelijk te maken, waardoor de stap naar het eerste kleiner wordt. Daarbij wil ik zoveel mogelijk talent laten exponeren.

Het is bekend dat (Dirk) Kuyt en Gio(vanni) van Bronckhorst ooit (weer) zouden willen landen als trainers van de hoofdmacht; is een KGB (Kuyt, Gio, Bosschaart) combi realistisch in de toekomst?

– Nou dat te mooi voor worden zijn. Maar zeg nooit ‘nooit’!

Het is algemeen bekend dat SC Excelsior talent scout op de straatveldjes in en rondom Kralingen en clubs in de directe omgeving; gaat u – als Nesselander – rondkijken op de voetbalveldjes in Nesselande en clubs, zoals XerxesDZB, waar onder andere Zechiël vandaan komt ?

– Het scoutingsapparaat van Feyenoord is heel groot; als er bij die clubs in de omgeving Nesselande talenten rondlopen, dan worden ze er vanzelf uitgepikt. 

 


^PP

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair