HomeNesselande INFO nieuwsNesselande.INFO krijgt gemeenteakkoord op voorstel centrale deelvoertuigen HUB

Nesselande.INFO krijgt gemeenteakkoord op voorstel centrale deelvoertuigen HUB

Nesselande.INFO heeft november 2023 een gemeenteakkoord gekregen op ons wijkinitiatief voor de aanleg van een centrale deelvoertuigen-hub rondom de boulevard van Nesselande/Cypruslaan/Maltaplein/metrostation.

Het aantal deelvoertuigen zal conform duurzaam gemeentebeleid gaan toenemen, daarmee wellicht ook de irritatie van versnipperd geparkeerde voertuigen (op de stoep).

 

Beoogde locatie deelvoertuigenhub
Beoogde locatie deelvoertuigenhub

 

Op termijn komen er waarschijnlijk in Rotterdam ook deelsteps en meerdere aanbieders van e-scooters, e-bikes en bakfietsen. Ook kleine deelauto’s kunnen een plek vinden op een buurthub.

De buurthub moet verstrooiing van de voertuigen voorkomen in de wijk. Iets dat veel irritatie geeft bij Nesselanders.

Een buurthub
Een buurthub

Deze HUBs worden ook buurthubs genoemd en zijn erop gericht om deelvoertuigen, zoals scooters, centraal op een (1) plek te houden. Bezoekers aan bijvoorbeeld het strand van Nesselande of een event kunnen zo gecentraliseerd hun deelvoertuig ophalen/plaatsen om zo versnippering in de wijk te voorkomen.

Leefbaar Rotterdam werkte tegen

Na de introducties van de buurthubs door de lokale VVD lente 2023, werd de aanvraag door Nesselande.INFO gesteund door VOLT Rotterdam in de Rotterdamse raad die vergadert over de mobiliteit. Spijtig genoeg werkte in dit debat Leefbaar Rotterdam tegen; Van Drunen van Leefbaar Rotterdam was van mening dat je met een deelvoertuig, zoals scooter, gewoon tot je eindbestemming moet rijden en daar parkeren. Een hub zou “ver lopen zijn”. Een markant standpunt van de man aangezien juist Leefbaar Rotterdam in campagnetijd heeft aangegeven zich te willen inzetten tegen de versnippering van de voertuigen in wijken, zoals Nesselande.

Bart van Drunen faalt en werkt tegen
Bart van Drunen van Leefbaar Rotterdam werkt tegen in de raadscommissie mbt uitbreiding deelvoertuigen buurthubs

De markeringen zijn reeds aangemaakt, de promotie begint elke moment, zo laat de wijkregisseur ons persoonlijk weten.

Een buurthub is een verzamelplek voor deel(bak)fietsen en deelscooters. Op steeds meer locaties in Rotterdam opent de gemeente Rotterdam dit soort plekken. Zo zwerven er minder scooters door de stad en ontstaan er minder gevaarlijke situaties doordat deelscooters in de weg staan. Daarnaast hoeft u niet te zoeken en kunt u altijd op een vaste plek een deelscooter of deelfiets vinden, én weer in een andere hub terugzetten.

Of de verstrooiing door de wijk Nesselande hiermee wordt opgelost, is lastig te zeggen. Het is een begin naar meer centralisatie en daarmee een “opgeruimd” straatbeeld.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair