HomeNesselande INFO nieuws25 november gaat uitgebreid calisthenicspark Nesselande officieel open

25 november gaat uitgebreid calisthenicspark Nesselande officieel open

 

De uitgebreide outdoor fitness aan de Kosboulevard is al in gebruik, maar gaat zaterdag 25 november 2023 officieel open: het uitgebreide calisthenicspark aan de Kosboulevard in Nesselande.

Ook eens oefenen met calisthenics en freerunnen? Kom naar de opening. Er zijn battles, workshops en spectaculaire demonstraties.

Het park aan de Kosboulevard is uitgebreid met extra calisthenicstoestellen en elementen voor freerun. Calisthenics is een training om op basis van het eigen lichaamsgewicht sterker en vitaler te worden. Op toestellen als een rekstok, opdrukstangen en buikspierbankjes. Bij freerunning beweegt iemand zich vloeiend over obstakels, zoals muurtjes. Met flips (salto’s), sprongen of door te rollen.

Ook eens uitproberen? Dat kan op de opening van het uitgebreide park zaterdag 25 november om 13.00 uur. Er zijn spectaculaire demonstraties en experts geven uitleg over de sport en de oefeningen.
Vanaf 14.15 uur kan iedereen meedoen met gratis workshops en leren wat calisthenics en freerun is. Wie doet de meeste push ups en pull ups? Doe mee aan de Strict Battle om 15.15 uur. En wie hangt het langst aan de bar? De Bar Hang Battle is om 16.30 uur (vanaf 8 jaar). De prijsuitreiking is om 17.00 uur op het park.

Initiatieven

Al vanaf de opening in 2017 is het park volop in gebruik. Reden om uit te breiden, vond Rodney Lemmers. Een initiatief dat onder de naam Beach Barzz enorm leeft in Nesselande. Toen de destijds 12-jarige Jens Mostert, een paar jaar geleden een aanvraag deed voor een freerun parkje, zijn beide plannen gecombineerd. De werkzaamheden voor de uitbreiding zijn in september dit jaar gestart, half oktober zat het werk erop.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair