Ontsluiting van nieuws uit de geschiedenis van Nesselande
Ontsluiting van nieuws uit de geschiedenis van Nesselande

Nesselande.info – opgericht in 2003 – was er bij! Na het stoppen van gemeente infosite genaamd ‘Nesseweb’ heeft Nesselande.info er voor gekozen met eigen funding de nieuwsportaal (als ook Nesselande.TV, de geliefde weekmailing in de wijk en de later social media kanalen) door te starten om Nesselanders en betrokkenen te blijven informeren. Eind 2021 hebben wij 10.000 extra nieuwsonderdelen beschikbaar gemaakt om de geschiedenis van de wijk Rotterdam-Nesselande nog meer te illustreren.

Omdat Nesselande binnen de (lokale) media nog niet ‘op de kaart stond’ hebben wij een rol mogen spelen bij de geboorte en ontdekking van veel wijkinitiatieven en ondersteuning van (lokale) ondernemers.

Historische afbeeldingen op de Instagram van Nesselande.info
Historische afbeeldingen op de Instagram van Nesselande.info

De eerste nieuwjaars-duiken in de Zevenhuizerplas-Nesselande..

De eerste nieuwjaarsduiken in Nesselande
De eerste nieuwjaarsduiken in Nesselande

..de eerste edities van CuliNESSE die wij als enig mediakanaal in Nesselande (en omgeving) intensief hebben gepromoot met prijsvragen en culinaire input..

De bouw van het winkelcentrum Nesselande
De bouw van het winkelcentrum Nesselande

.. de bouw van het winkelcentrum Nesselande en actieve polls die helpen bij de invulling van de winkels..

..de ondersteuning van de eerste wijk initiatieven, zoals de Avondvierdaags (met al snel een record in 2007!), de tentoongesteld snelle auto’s op de boulevard van Nesselande ..

De eerste avondvierdaagse in Nesselande
De eerste avondvierdaagse in Nesselande

.. de eerste sport-events op het strand..

..zoals ook de voetbal-beach events met bekende voetballers..

.. het bezoek van Aboutaleb aan onze wijk..

.. de Tour de France die langs Nesselande reed..

De eerste circussen en kermis in Nesselande
De eerste circussen en kermis in Nesselande

.. de eerste circussen in de wijk en kermis..

De geboorte en groei van de buurtpreventie Nesselande
De geboorte en groei van de buurtpreventie Nesselande

..de geboorte en brede promotie van de Buurtpreventie Nesselande in 2014, binnen twee zorgde mede onze promotie van de lokale buurtpreventie al snel voor 1300 leden in de appgroepen…

..de eerste Happy Stones in Nesselande tijdens de coronaperiode en de promotie die tot snelle groei en deelname heeft geleid..

De Happy Stones in de coronaperiode
De Happy Stones in de coronaperiode

.. verslagen van van de (live) events van de Wijkcomité Nesselande-vergaderingen met relevante info voor bewoners en ondernemers ..

Vergaderingen van het wijkcomité Nesselande
Vergaderingen van het wijkcomité Nesselande

..samenwerking met lokale onderzoekers en media om aandacht te vragen voor wijkissues..

Politieke aandacht voor de leegstand (met succes)
Politieke aandacht voor de leegstand (met succes)

..de wijkpolls die als snel tot gemeentelijk en provinciale discussies hebben geleid – zoals het doortrekken van de metro, de (deels) overkappingen van het winkelcentrum, leegstand – en nog veel meer!

Historische kiekjes: Nesselande Instagram

Op onze populaire Instagram zijn historische plaatjes – en kaarten van honderden jaren geleden – te vinden die de historie van Nesselande en omgeving visueel vertellen, klik hier voor de Instagram. Wij putten uit onze eigen archief en – met toestemming – uit die van de gemeente Rotterdam/provincie/gemeente Zuidplas en inzendingen van bewoners.

Met de ontsluiting zorgen wij in de zoekmachines voor een vindbaarheid van ons archief (ook long tail content genoemd). Nieuwe bewoners en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de historie van de mooie, natuurrijke en diversie wijk Rotterdam-Nesselande als ook de historie van het natuurgebied.

 

Zo gebruiken hebben wij het archief gebruikt om de lokale politiek duidelijk te maken dat issues – zoals het snel rijden op de Brandingdijk en Laan van Avant-Garde – al zeer lang spelen.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelHappy 2021! Ook in Nesselande vuurwerk ondanks verbod
Volgend artikel[Poll] Uitslag herfst 2020 ‘Ik woon in Nesselande, omdat..’ #poll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.