Ruim 400 stemlocaties zijn er dit jaar in Rotterdam tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Tegenover 375 stembureaus tijdens de verkiezingen in 2017.

Irmeline Klip, relatiebeheerder stembureaus, ging samen met vier collega’s ging ze op zoek naar nieuwe, goede stemlokalen. ‘Het was dit jaar goed speuren en veel bellen.’

Nesselande krijgt er stemlokalen bij voor de spreiding. Dit zou zijn bij de metrohalte, aan de winkelboulevard (op de parkeerlocaties voorkant strand) en hoek Brandingdijk – Rietveldpark.

Het stemmen gaat anders in 2021, zo meldt Rijnmond februari 2021:

Wat gaat er anders op het stembureau?

Op het stembureau moet nog steeds een stempas worden ingeleverd en een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs worden getoond. Dit alles wel achter een spatscherm. Daarna ontvang je het stembiljet en een eigen rood potlood. Het potlood aan de ketting in het stemhok is verdwenen. De stembureau medewerkers dragen allemaal mondkapjes en maskers, daarnaast zullen er in ieder stembureau ook extra desinfectiemiddelen en handgel aanwezig zijn.

Maatregelen op een rijtje

De demissionair minister kondigde in aanloop naar de verkiezingen aan dat ze extra maatregelen neemt om iedereen de kans te geven een stem uit te brengen. Zo mogen kiezers van 70 jaar en ouder hun stem per brief uitbrengen. Daarnaast mogen kwetsbare groepen op maandag 15 en dinsdag 16 maart al hun stem uitbrengen in een stembureau. Tot slot mag een persoon drie volmachtstemmen uitbrengen. In voorbije verkiezingen mocht één persoon maar voor twee anderen een stem uitbrengen met een volmacht. 

 

Vorig artikelBoulevard Nesselande trakteert..
Volgend artikelSchitterende 4K video drone van Rotterdam-Nesselande (februari 2021)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.