HomeActiviteiten Nieuws Nesselande FIETSFEEST GAAT NIET DOOR! Nesselander Leontien Van Moorsel geeft 6 juli...

[UPDATE] FIETSFEEST GAAT NIET DOOR! Nesselander Leontien Van Moorsel geeft 6 juli fiets weg

Zaterdag 6 juli fietsfeest: Skatepark Nesselande 'Pimp je bike!' in de wijk Rotterdam-Nesselande
Zaterdag 6 juli fietsfeest: Skatepark Nesselande ‘Pimp je bike!’ in de wijk Rotterdam-Nesselande

[UPDATE 5 juli 2024: in verband met de harde wind gaat het fietsfeest in Nesselande op 6 juli NIET door] 

Leontien van Moorsel, voormalig Nederlands wielrenster, viervoudig olympisch kampioene en ambassadrice van de Grand Départ in Rotterdam, is op 6 juli in Nesselande aanwezig om alle bezoekers welkom te heten.  

Tijdens het evenement zal Leontien van Moorsel verschillende eevnts houden en kinderen helpen bij onder andere de Dick Bruna tuin. Daarnaast doneert ze de oude fiets van haar dochter, die inmiddels te klein is geworden.

Deze fietsen worden opgeknapt en via de Fietsbank en basisscholen gegeven aan mensen die zelf geen fiets kunnen betalen. Hiermee wil de gemeente niet alleen het fietsgebruik stimuleren, maar ook bijdragen aan een duurzamere en socialere samenleving.

Over de inzamelingsactie zegt de Nesselander: “Het is bijzonder dat jouw ongebruikte fiets naar een Rotterdammer gaat die hem goed kan gebruiken. Tot nu toe hebben we ruim 200 fietsen ingezameld. De inzamelingsactie loopt nog even door, dus als je nog een fiets hebt staan die je niet gebruikt, kom dan langs bij een pop-up moment of een vast inleverpunt.”

Pimp je fiets op 6 juli 2024

Tijdens het fietsfeest in Nesselande is er van alles te beleven voor jong en oud: je kunt je fiets gratis laten repareren, een lesje banden plakken volgen of je fiets laten pimpen door professionele graffiti-artiesten. Kinderen kunnen oefenen op een BMX, een wielren-clinic volgen, knutselen of zich laten schminken. Voor deelnemers van de activiteiten zijn er gratis poffertjes. Het evenement duurt van 12.00 tot 16.00 uur, met Leontien van Moorsel aanwezig van 13.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie over de inleveractie is te vinden op www.rotterdam.nl/doneerjefiets.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair