HomeNesselande INFO nieuws'Nieuwe Albert Heijn wordt doodsteek voor Jumbo Zevenhuizen'

‘Nieuwe Albert Heijn wordt doodsteek voor Jumbo Zevenhuizen’

De Dorpsstraat in Zevenhuizen is zeker een locatie voor lokale (oogst)feesten, maar steeds minder de plek waar Zevenhuizenaren hun boodschappen doen. Met de komst van een centraal gelegen Albert Heijn – zij hebben begin 2023 een vergunning aangevraagd op een steenworp van Jumbo Zevenhuizen – wordt het aanbod verbreed buiten het oude centrum.

Al eerder won de ALDI het geschil om op de locatie bij de Hoofdweg – ook binnen de gemeente Zuidplas – toch een extra supermarkt te openen.

De nieuwe raad in Zuidplas wil gehoor geven aan de wens van de dorpelingen om een tweede supermarkt toe te staan in het dorp. De VVD Zuidplas nam het initiatief.

Dit is lange tijd door de gemeente tegengehouden uit bescherming van de bestaande retail. Met de komst van VV Groeneweg en extra bebouwing in het Swanla-driehoek, lijkt de AH wederom voor een centraal gelegen locatie te gaan.

Jumbo Zevenhuizen in de problemen

De lokale Jumbo Zevenhuizen heeft jarenlang een alleenrecht gehad waar ze de laatste jaren steeds meer concurrentie ondervinden van onder andere Van der Spek, die van tuincentrum naar groots winkelcentrum-vers transformeert. Daarbij is de supermarkt het doelwit van een stroom aan klachten van de Zevenhuizenaren en loopt personeel ontevreden weg.

De gemeente gaat deze periode de omgevingsvergunning van Albert Heijn op ruimtelijke voorwaarden beoordelen qua locatie (dit betreft het oude pand Droomvlucht aan de Swanlaweg). De nieuwe supermarkt zou dan media 2024 open kunnen.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

2 REACTIES

  1. Dank u wel voor uw reactie; wij hebben er direct 2 typo’s uitgehaald. De snelheid van publiceren gaat weleens ten koste van de redactiesnelheid.

Populair