HomeGemeente #raad010Noodopvang bij Hornbach (bekend van Leefbaar Rotterdam geblunder) gaat gewoon door

Noodopvang bij Hornbach (bekend van Leefbaar Rotterdam geblunder) gaat gewoon door

Kleine Vink

Het was wederom een voorbeeld van lokaal, politiek geblunder. Leefbaar was verbaasd niets af te weten van de geplande opvang voor vluchtelingen op de grens van het bedrijfterrein Nesselande – A20 bij de Kleine Vink in Zuidplas. 

Zuidplas reageerde gevat dat toch vooral zij uit de media moesten vernemen dat er in Nesselande op de grens met Zuidplas al eerder een opvang was gepland. Nesselande is de dupe van de slechte verstandhouding die door niet-oplettende raadsleden van Leefbaar Rotterdam aanhoudend wordt ingedeukt (via de media).

 

Opvang gaat door

April 2024 is het hoge woord eruit; het bezwaar van het plukje ondernemers tegenover de Hornbach/grens met Nesselande krijgt GEEN gelijk. Zo meldt ook dit nieuwsplatform uit Zuidplas.

De noodopvang voor Oekraïners kan worden afgebouwd en zal vermoedelijk binnen enkele maanden zijn gereed voor de zomer van 2024. Deze uitspraak kan van invloed zijn op de opvang gepland in Nesselande aangezien de bezwaren gelijk lijken deels.

 

LEEFBAAR ROTTERDAM IS VAN MENING DAT DE INWONERS VAN DE WIJK NESSELANDE OP DE HOOGTE MOET WORDEN GEBRACHT VAN HET BESLUIT VAN DE GEMEENTE ZUIDPLAS: “BENT U BEKEND MET HET VOORNEMEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE ZUIDPLAS? ZO NIET, WAT VINDT U DAAR DAN VAN ALS GOEDE BUUR, ZO JA, WAAROM IS DIT NIET TERSTOND GEDEELD MET DE BEWONERS VAN NESSELANDE? ZIJ HEBBEN DIT NU – ALS DONDERSLAG BIJ HELDERE HEMEL – UIT DE PERS MOETEN VERNEMEN!“.

OVERIGENS MOESTEN DE INWONERS VAN ZUIDPLAS DE PLANNEN VOOR FLEXWONINGEN IN NESSELANDE OOK UIT DE PERS VERNEMEN. IN DEZE WONINGEN KOMEN NAAST STARTERS EN JONGEREN OOK STATUSHOUDERS. DAT LAATSTE HOUDT DE GEMOEDEREN IN DE ROTTERDAMSE WIJK AL TIJDEN BEZIG. VEEL INWONERS VREZEN OVERLAST VAN DEZE STATUSHOUDERS EN DALING VAN DE WONINGPRIJZEN.

 

De gemeente Zuidplas heeft de intentie om gedurende een periode van drie jaar onderdak te bieden aan 130 Oekraïense vluchtelingen op de beoogde opvanglocatie tegenover de Hornbach.

^AR op basis van ingezonden bericht

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular