Kan een afbeelding zijn van eten

Kijkend naar de nazomer zou men niet direct aan een oliebollenkraam denken.

Normaal gesproken mogen ondernemers van oliebollenkramen jaarlijks van 1 november tot en met 31 januari een standplaats innemen. Die termijn wordt nu met een maand verruimd. Vanwege de coronamaatregelen waren kermissen en braderieën, normaliter een vaste stek voor oliebollenkramen, het afgelopen jaar dicht. Kraamhouders liepen hierdoor omzet mis. Met deze verruiming komt het stadsbestuur hen tegemoet.

 

College

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders september 2021 besloten. Vorig jaar mochten de oliebollenkramen eveneens een maand eerder open, en dat is goed verlopen. Komend winterseizoen mogen de kramen (na aanvraag) van 1 oktober 2021 tot en met 31 januari 2022 een standplaats innemen. Deze maatregel is onderdeel van de herstelaanpak Rotterdam. Sterker Door.

Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen):

Er zullen niet veel Rotterdammers zijn die met dit stralende weer aan een oliebol denken, maar de houders van oliebollenkramen zeker wel. Zij hebben een rotseizoen gehad en iedere extra euro die ze kunnen terugverdienen is meegenomen. Ik hoop dat deze maatregel hen een kleine steun in de rug biedt.

 

Vorig artikelEten bij De Heerlijkheid bewonersinitiatief van de (Kerk in) Nesselande
Volgend artikelVermiste man aangetroffen in omgeving Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.