Gemeente Zuidplas presenteert ontwerp omgevingsvisie

Een nieuw instrument uit de Omgevingswet, die per 1 januari 2022 in werking zou treden, is de omgevingsvisie.  In de omgevingsvisie worden lange termijn doelen voor de fysieke leefomgeving vastgesteld. Daarin staat hoe wij in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en recreëren in Zuidplas en de dorpen. Hoe Zuidplas er in de toekomst uit moet komen te zien.

Meer over de Omgevingswet leest u op de pagina ‘Omgevingswet

Niet al het beleid verandert; er wordt behouden wat goed en van toepassing en vormt de basis voor de omgevingsvisie. Vorig jaar waren er verschillende activiteiten en zijn wij met inwoners, ondernemers, ketenpartners, buurgemeenten en maatschappelijke organisaties in gesprek gegaan. De tweede helft van vorig jaar is gebruikt om alle verkregen informatie te verwerken en de ontwerp omgevingsvisie op te stellen. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders de ontwerp omgevingsvisie vrijgegeven voor ter inzagelegging vanaf 4 maart tot en met 8 april 2021.

11 maart online bijeenkomst ontwerp omgevingsvisie

Op donderdavond 11 maart 2021 presenteren wij de ontwerp omgevingsvisie tijdens een openbare online bijeenkomst. Hier is dan ook ruimte om vragen te stellen via de chat. De bijeenkomst is vanwege de coronamaatregelen in de vorm van een online bijeenkomst; een interactieve live-uitzending via internet. Hierbij kunt u via de chat uw vragen stellen en gaan we hierover tijdens de uitzending in gesprek.

 
Als u zich wilt aanmelden gaat u naar de website van www.eventbrite.nl. U kunt zich tot en met 9 maart aanmelden. Samen maken wij Zuidplas!

Vorig artikelHELP! Skippy (Brandingdijk) is nog steeds vermist! #februari
Volgend artikelOnderzoek 50.000 huurders: ‘Strijd samen tegen leegstand’ #Nesselande #boulevard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.