Ga in gesprek met de huurder in het horeca- en winkelvastgoed en voorkom toekomstige leegstand, zo luidt het advies van onderzoek gepubliceerd op Vastgoedjournaal.nl, februari 2021. De veranderende rol van de fysieke winkel en de coronacrisis maakt heldere communicatie tussen de huurder en de beheerder/eigenaar nóg belangrijker. Voor de winkelboulevard Nesselande meer dan ooit relevant aangezien er meer (winkel)ruimte bijkomt, maar de vraag sterk achterblijft. Hoge huren en weinig innovatie van het winkelaanbod zouden redenen kunnen zijn van de leegstand in Nesselande. Daarbij heeft ook aan de boulevard de horeca het zwaar.

Op Nesselande.info leeft de discussie over het winkelaanbod, maar vooral ook de harde wind die het winkelen een mindere experience geeft, klik hier.

De rol van de fysieke winkel verandert; door Covid-19 winkelt nu iedereen online. Maar dat betekent niet dat mensen geen fysieke locaties meer opzoeken. Als het weer kan gaan mensen  juist op zoek naar een ervaring die ze online niet kunnen krijgen. Een uitstekende customer experience is daarom belangrijk om winkels aantrekkelijk te houden voor de consument. Door het gesprek aan te gaan met de huurder doe je inzichten op van de werkvloer waarmee je samen een optimale winkelbeleving realiseert.

Helaas is de verhuurder van de ruimte(n) in Nesselande nauwelijks tot innovatie bereidt, klik hier voor het artikel in het AD.

Het effect van het virus

Daarnaast laat het coronavirus duidelijk z’n sporen achter in de horeca- en winkelomgeving. Door gederfde inkomsten en zelfs faillissementen zijn betalingsregelingen sinds maart 2020 voor huurders aan de orde van de dag. Daar bovenop is ook nog de sluiting gekomen van horecagelegenheden en niet-essentiële winkels.

Heldere communicatie tussen de beheerder/eigenaar en de huurder is van essentieel belang. Met duidelijke afspraken voorkom je misverstanden. Door het gesprek aan te gaan met de huurder kun je doelgericht steun en advies organiseren.

 

Lees hier verder over het onderzoek! 

Vorig artikelOmgevingswet: 11 maart 2021 een online bijeenkomst over de leefomgeving Zuidplas
Volgend artikelPowerwalkingclub Nesselande bestaat twee jaar (en is per februari 2021 weer actief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.