[Poll] Uitslag: ‘Hoe kan de ‘Winkelboulevard Nesselande’ zich na de lockdown aantrekkelijker maken?’

1134

Winter – en begin 2021 – een poll die veel betrokkenheid wist op te wekken: ‘Hoe kan de ‘Winkelboulevard Nesselande’ zich na de lockdown aantrekkelijker maken?’.  

Leeg

De leegstand op de Winkelboulevard Nesselande is een issue in de mooie, strandwijk Rotterdam-Nesselande. Blokker, de Rabobank, Intertoys en diverse horeca en kledingwinkels zijn ons reeds ontvallen in het winkelcentrum aan het Maltaplein. De meest gekozen optie (uit meer dan 300 unieke stemmers), was geen verrassing. De harde wind en het ‘ongezellige open karakter’ van de winkelboulevard nodigt overduidelijk niet uit tot plezierig winkelen. De overkapping zou wellicht met de oplevering van de 3e toren (en dus meer winkelend publiek) kunnen samenvallen. Ook de hoge huren zijn een punt van aandacht en het grote Maltaplein zou creatiever gebruikt kunnen worden als hart van de winkelboulevard. De cijfers:

 

 1. Nu er toch een 3e toren wordt gebouwd ook het winkelcentrum overdekken (50%, 164 Stemmen)
 2. Het Maltaplein intensiever gebruiken met optredens, terras en attracties (15%, 48 Stemmen)
 3. Met relevante popup-stores de leegstand (tijdelijk) vullen (13%, 44 Stemmen)
 4. Lokale (thuis)ondernemers een (tijdelijke) ruimte bieden aan de winkelboulevard (13%, 43 Stemmen)
 5. Anders, namelijk.. (reageer onder het poll-artikel) (9%, 28 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 327 


De optie Anders.. heeft veel tongen losgemaakt, zoals deze reacties:

 • “Ik zou om te beginnen het overdekken zodat de mensen droog kunnen gaan winkelen! En dan de huurprijzen omlaag doen, zodat het voor de ondernemers aantrekkelijk is om daar iets te beginnen! Zodat er weer een beetje leven terugkomt op het plein.”
 • Ook zonder verplichting op de zondag open zijn.
 • Een weekmarkt op het Maltaplein.
 • Meer glazen zeilwanden om de wind tegen te houden.
 • Meer verswinkels.
 • “Als er geen mensen komen, dan komen ze ook niet als je de boel overdekt. Ik denk dat er moet gekeken worden naar hoe je een constante stroom van mensen kan realiseren. Evenementen zullen daar wel maar niet voldoende aan bijdragen. Er zou daarnaast gekeken kunnen worden naar het realiseren van kantoren, bijvoorbeeld flex werkplekken.”
 • Meer leuke winkels bijvoorbeeld Intertoys en Blokker (weer terug) en een nieuwe locatie van de kleine kapitein fietsenzaak.
 • Kleinschalige horeca midden op het plein (kiosken met terras).
 • Aantrekkelijker maken voor ondernemers door huurverlaging.
Vorig artikelOndanks avondklok nog 24/7 tanken bij Knaap Nesselande + snellader
Volgend artikelVerhuurder winkelcentrum reageert @ADnl op poll @Nesselande.info #huurprijzen #overkapping

7 REACTIES

 1. Even beide benen op de grond. Geen enkele ondernemer kan een levensvatbaar bedrijf realiseren in die panden met die huurprijzen en variabele lasten. De bewijzen zijn talloos. Alleen grote ketens hebben een kans en zelfs daarvan hoor ik geluiden dat ze bijna niet overleven. Dus iedereen kan leuke ideeën hebben maar er is maar 1 echte oplossing: de onroerend goed prijzen aanpassen!

 2. Huurprijzen echt drastisch omlaag, zodat de kleine ondernemer en pop-up stores kunnen vestigen. Er zijn al meer dan voldoende grote supermarkten in de directe omgeving. Mensen komen dan voor de bijzondere winkeltjes en speciaalzaken en niet voor de overal te vinden eenheidsworst.
  Maak Nesselande SPECIAAL.

 3. Ik zie voor het eerst deze POLL. Hoe komt het dat ik deze heb gemist. Hoe is deze POLL aan de bewoners van Nesselande bekend gemaakt? Eerder deed ik zelf ook een onderzoekje naar de mogelijkheden van een verbetering van het winkelgebied. Wat ik ook al doorstuurde aan de ontwikkelaars en centrum manager.
  Ook had ik contact met HEMA ceo Tjeerd Jegen (inmiddels opgevolgd) over uitbreiding naar een complete HEMA, wat hij opzich geen slecht idee vond en doorgaf aan HEMA-vastgoed.

 4. Wat ik mis is een marktje ,zoals in Nieuwenkerk Alleen s,ochtends of s,middags ,en ik mis en meer bewoners van Nesselande is een stoffen fornituren winkel,

 5. Een weekmarkt zou een welkome bijdrage zijn tot verlevendiging van het soms troosteloze Maltaplein en de omgeving. Denkelijk heeft de aanwezigheid van een markt een versterkend effect op de rondom liggende winkels. Er zijn onderzoeken die dit bevestigen. Er staan dikwijls ook kramen met koopwaar waarvoor men anders elders heen moet. Het werkt m.i. uitnodigend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.