Het Oeverpark Nesselande is een van de recentere locatie-gebieden van de gemeente Rotterdam met een maximum totaal aantal bezoekers gelijktijdig aanwezig van 15.000. De reden voor de event-bestemming (zoals het festival CuliNESSE), is het verspreiden van (B,C) events door de stad Rotterdam heen.

Het Oeverpark markeert de overgang van woonwijk Nesselande naar Zevenhuizerplas en recreatiegebied de Rottemeren. De gemeente Rotterdam (festivals), zegt:

Het park wordt gebruikt voor actief parkgebruik als sporten, skaten, watersport.
De bezoekers komen zowel uit de directe omgeving als uit de regio. Het veld is geschikt voor zware belasting en is bruto 78.000 m2 groot, afgerond.

Parkeren, parkeren, parkeren..

Opvallend is dat een eventorganisatie niet de parkeerplekken aan de Kosboulevard kan/mag gebruiken aangezien deze voor strandbezoekers zijn bestemd. In de praktijk zal een event voor een giga verkeersinfarct in de wijk Nesselande zorgen door het verdwijnen van de parkeerplekken aan de Kretalaan en Jumbo terrein.

Rust

Het aantal evenementen wordt becijferd aan de hand van de verplichte rustperiode tussen evenementen (tenminste twee weken). Het gaat om een theoretisch maximum, dat in de praktijk nooit zal worden gerealiseerd. Vooralsnog is in dit profiel alleen het aantal evenementen gemaximeerd. Het aantal toegestane evenementendagen zal op grond van het proefjaar worden bepaald en worden vastgelegd in de locatie-profielen.

 • 2 stuks groot > 2.500 bezoekers (maximum 15.000).
  • Dit betreft overwegend B/C-evenementen die vanwege hun impact op de
   stad vragen om een evenwichtige spreiding in tijd en ruimte.
 • 16 stuks middel < 2.500 bezoekers
  • Na evaluatie van seizoen 2020 wordt de verdeling tussen middelgrote en
   Klein kleine evenementen vastgelegd.
 • Rustperiode 2 weken; herstelperiode 4 weken.

Meer info en bron: https://zakelijk.rotterdamfestivals.nl/drupal/media//sites/default/files/2019-07/Locatieprofiel%20Oeverpark%20Nesselande.pdf?undefined

Vorig artikelResultaat onderzoek waterkwaliteit Zevenhuizerplas-Nesselande
Volgend artikelWIN op Nesselande.info twee kaarten première van de voorstelling Melomania op 21 mei 2021 #meivakantie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.