Op vrijdag 21 mei is om 20:15 uur de première van de voorstelling Melomaniac van Maas theater en dans en het Rotterdams Philharmonisch Orkest als livestream te zien. Melomaniac van regisseur Jolanda Spoel is een unieke cross-over van breakdance en muziek voor jongeren en jong volwassenen.

Maaspodium (@Maaspodium) | Twitter

Melomaniac van regisseur Jolanda Spoel is een unieke cross-over van breakdance en muziek voor jongeren en jong volwassenen. Dansers van Maas en musici van het orkest dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Melomaniac is de  afscheidsvoorstelling van Jolanda Spoel (nu directeur van het Bijlmer Parktheater) bij Maas en haar afscheid van Rotterdam, waar zij 20 jaar werkzaam was in het theaterveld. De voorstelling is het vervolg op RPhO meets Maas dat al sinds 2014 in Rotterdam te zien is. De nieuwe versie maakt in het najaar een tournee langs concertzalen.

Over de voorstelling

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek.
Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Muziek, zo
doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.
In 2014 voegden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook
Rotterdams) het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen. Nu maakt regisseur Jolanda Spoel voor een landelijke tournee een nieuwe versie met nieuwe dansers, nieuwe musici en een nieuwe setlist van klassieke en moderne muziek. New & improved! Wat blijft is het unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers. Melomaniac is de afscheidsvoorstelling van Jolanda Spoel bij Maas. Sinds 1 december is Spoel
directeur van het Bijlmer Parktheater waar zij Ernestine Comvalius opvolgde. Op 30 april neemt Maas digitaal afscheid van Jolanda die acht jaar hoofd podium, talentontwikkelaar en regisseur bij Maas was en 20 jaar in het Rotterdamse theaterveld werkte.

 

WIN op Nesselande.info twee kaarten voor deze voorstelling (online) op 21 mei 2021. Reageer onder het bericht, via onze mail, Twitter of Instagram met motivatie waarom u/jij graag naar deze voorstelling wilt! 

Uitslag volgt uiterlijk 10 mei 2021.

 

 

 

 

 

Vorig artikelOnder deze voorwaarden organiseert u een event in het Oeverpark, Rotterdam-Nesselande
Volgend artikelQoQo Massage Retreat opent 30 april 2021 een winkel in Rotterdam-Nesselande #winkelboulevard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.