Zonnepanelen Energie Duurzaam - Gratis foto op Pixabay

Zuid-Hollanders kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Ook in Nesselande is de vraag hoog. Inmiddels zijn er op 11,6% van de Zuid-Hollandse woningdaken panelen te vinden. De provincie telt volgens de meest recente data zo’n 196.000 woningen met zonnepanelen, een stijging van 181% ten opzichte van 2017. Inwoners van Zoeterwoude zijn in Zuid-Holland de grootste liefhebbers van zonne-energie. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van CBS en de Klimaatmonitor.

In Nederland heeft zo’n 17,8% van de woningen zonnepanelen op het dak. Ten opzichte van de rest van het land hebben in Zuid-Holland dus (nog) relatief weinig inwoners geïnvesteerd in zonnepanelen.

Inwoners Zoeterwoude grootste liefhebbers van zonne-energie

Wel zijn de verschillen tussen gemeenten groot. Zo zijn in Zoeterwoude zijn naar verhouding het vaakst zonnepanelen te vinden op daken. Bijna 1 op de 3 woningen heeft een installatie op het dak. Ook in Kaag en Braassem zijn veel inwoners die geïnvesteerd hebben in zonne-energie. De top 5 Zuid-Hollandse gemeenten met het grootste aandeel woningen met zonnepanelen op het dak is:

  1. Zoeterwoude (28,1% van de woningen heeft zonnepanelen)
  2. Kaag en Braassem (27,9% van de woningen heeft zonnepanelen)
  3. Hardinxveld-Giessendam (27,5% van de woningen heeft zonnepanelen)
  4. Midden-Delfland (26,2% van de woningen heeft zonnepanelen)
  5. Goeree-Overflakkee (26% van de woningen heeft zonnepanelen)

In grote steden Rotterdam (4,1%), Den Haag (5,4%) en Schiedam (6%) hebben woningen naar verhouding juist het minst vaak een installatie op het dak om duurzame energie op te wekken. Hierover zegt energie-expert Joris Kerkhof van Independer: “Ook al blijven steden achter er is wel een toename in het aantal zonnepanelen. In absolute zin ging Den Haag bijvoorbeeld van 5.000 woningen naar ruim 14.000 woningen met zonnepanelen.” Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelHennepkwekerij in Nieuwerkerk aan den IJssel opgerold
Volgend artikelCrea/Brocante markt Zevenkamp zaterdag 4 juni 2022 (met gratis marktkraam)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.