HomeActiviteiten Nieuws NesselandeOpgroeien in deze tijd: 'Gamen voor jongeren' 30 november 2012

Opgroeien in deze tijd: ‘Gamen voor jongeren’ 30 november 2012

Opgroeien in deze tijd is niet altijd makkelijk. Er komt veel op jongeren af en ze moeten al vroeg zelfstandig keuzes maken. Welk jongere zit tegenwoordig niet vaak achter de computer of wil nog even graag net dat ene level uitspelen als het eten op tafel staat. En niet alleen op de computer maar ook op mobiele telefoons, tablets en gameconsoles kunnen er tegenwoordig games gespeeld worden. Al deze prikkels maken het voor de jongere niet makkelijk. Sommige trekken zich terug en gaan veel gamen om rust te zoeken. Maar ook gamen heeft zo zijn uitwerkingen.

Sommige jongeren raken verslaafd, al is dit maar bij een relatief kleine groep het geval. Om jongeren de risico’s van het vele gamen uit te leggen en te laten zien dat gamen ook gezamenlijk kan organiseert de Kerk in Nesselande met medewerking van Stichting Buurtwerk Alexander een voorlichtingsavond. Op deze avond zal een spreker van De Hoop GGZ wat vertellen over de gevaren van gamen, hoe herken je bij jezelf en bij anderen wat gamen met je doet? Aansluitend komen we in actie achter diverse consoles met grote schermen!

Vrijdag 30 november 2012

Deze avond vindt plaats op vrijdag 30 november 2012 met als thema “Game over?”. Deze avond zal afgesloten worden met het (gezamenlijk) spelen van verschillende spellen op onder andere een Wii en Xbox.

 Gratis deelname

De avond is voor alle jongeren die het leuk vinden om te komen. Deelname is geheel gratis! Deze vindt plaats op vrijdag 30 november van 19:30 uur tot 22:00 uur. Vanaf 19:15 uur staat er voor iedereen een lekker welkomstdrankje klaar.

Locatie: Multifunctioneel wijkcentrum De Kristal. Cypruslaan 404, 3059 XA Nesselande

Meer informatie: helpdesk@kerkinnesselande.net of  daphne.vanharen@buurtwerk.nl.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular