HomeActiviteiten Nieuws NesselandeOvergebleven VVD collega Zuidplas noemt plan Vijfde Dorp een...

Overgebleven VVD collega Zuidplas noemt plan Vijfde Dorp een “sprookje” #fileinfarct

Een merkwaardige presentatie van Van Wijnen van de VVD uit Zuidplas. Waar ooit Wethouder Hordijk (tevens VVD Zuidplas) het plan “Vijfde Dorp” er doorheen heeft gedrukt met verkeerde voorstellingen op basis van “verkeers file testen” rondom de N219 in een periode van thuiswerken – en het advies in die rapporten tevens te negeren – is het de overgebleven collega Van Wijnen die uithaalt naar de mobiliteitsplannen van het Vijfde Dorp.

Zie hier het artikel met verkeertesten die in een periode van thuiswerken zijn afgenomen en al bij de bouw van een paar duizend nieuwe woningen in de polder van het “Vijfde Dorp” voor chronische verkeersinfarcten zorgen. Feit is dat het Vijfde Dorp vooral met traag verkeer (deelvoertuigen/fietsen) de files wil gaan “oplossen”. Aangezien er nu al dagelijks lange files staan op de A12/A12 en omgeving N219 zal de bouw van het Vijfde Dorp deze files zeker niet gaan verminderen. Er ligt een akkoord dus Zuidplas lijkt wederom ook kostentechnisch in de grote problemen te komen.

 

Wel details dorpskern, geen oplossing mobiliteit

Naast de kritiek van Van Wijnen – die met zijn VVD een grote nederlaag heeft geleden in de zittende raad van Zuidplas – is het nog opvallender dat begin 2023 al een “detailsplan” bouw Vijfde Dorp dorpskern is gepresenteerd. Het lijkt een manier te zijn geweest om toch vooral over de grote bouwissues – met stijgende kosten -, parkeerissues Vijfde Dorp maar toch vooral het ontbreken van een werkbaar mobiliteitsplan heen te praten. Zie hier de presentatie van begin 2023.

 

Naast de fiasco van het ontbreken van een gedegen verkeersplan, de maar weinig auto’s die in het nieuwe dorp mogen en kunnen parkeren en het oplossen door fietspaden en “snelbussen” naar metro Nesselande en trein Waddinxveen te leiden, is ook de financiering van de start bouw een issue. Zo meldt Van Wijnen.

 

Hieronder in MP4 de gehele presentatie. De eerste paal zou eind 2023 de grond in moeten in het Vijfde Dorp.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden