HomeActiviteiten Nieuws NesselandePETITIE Tegen (uitbreidings)overlast vliegveld Rotterdam The Hague Airport

PETITIE Tegen (uitbreidings)overlast vliegveld Rotterdam The Hague Airport

 

Vliegtuig Vleugel Lucht - Gratis foto op Pixabay

In Nesselande zien we ze vliegen. Nu zomer 2022 Rotterdam The Hague Airport (RTHA) uit een uitval bleek voor omgeleide vluchten van/naar Schiphol, werd ook waargenomen dat de vluchten buiten hun routeboekje gaan. Het heeft op de lokale sociale media voor meldingen gezorgd in Nesselande nu ze ‘wel heel laag en lawaaierig overvliegen’. Het tegenargument is het feit dat je in Nesselande – en ook in Zuidplas – gewoon dicht bij een zeer toegankelijk vliegveld woont. Niet uren in de rijen – in de meeste gevallen -, beschikbare tickets en snelle procedures op een pas verbouwd vliegveld RTHA. De vereniging BTV-Rotterdam maakt zich zorgen om de uitbreidingsplannen. 

De vereniging BTV-Rotterdam zet zich in tegen de overlast van vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Wij zetten ons in om u en uw (klein)kinderen een gezondere toekomst te geven. Steun ons. Daarmee steunt u ook uzelf.

Waarom deze petitie?

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) moet dit jaar een vergunning (Luchthaven Besluit) aanvragen bij Minister Harbers. Dit om de komende decennia te mogen vliegen vanaf Rotterdam. In dat Luchthaven Besluit wordt vastgelegd wanneer en hoe vaak er gevlogen mag worden. De Minister besluit hierover. Dit besluit is definitief!In het laatste voorbereidende rapport heeft Rotterdam Airport samen met vliegmaatschappijen duidelijk gemaakt wat ze willen met het vliegveld:

Rotterdam Airport wil groeien door:

  • Verdubbeling van het aantal vluchten
  • Halvering van de nachtrust (nu nog van 23:00 tot 07:00 uur)
  • Inzet van ‘stillere’ vliegtuigen
  • Splitsing van de geluidsruimte

Vereniging BTV-Rotterdam wil dit niet! Meer info en de petitie, hier. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden