HomeGemeentePolitieke posterborden verkiezingen beklad Nesselande

Politieke posterborden verkiezingen beklad Nesselande

Begin maart 2023 zijn in Nesselande wederom posterborden voor de aankomende verkiezingen beklad. Dit is onder andere het geval bij de rotonde Brandingdijk en de Laan van Avant-Garde richting de Hoofdweg. Het opvallende is dat de borden van bijna alle (grote) politieke partijen zijn beklad, op een (1) partij na.

Opvallend

Het bekladden, verwijderen en over andere borden van andere politieke partijen plakken gebeurde ook tijdens de recente landelijke verkiezingen. Ook toen bleven de borden van politieke partij JA21 zichtbaar en intact en zijn veel van die borden over borden van de VVD geschoven en geplakt. JA21 is de “landelijke partner” van Leefbaar Rotterdam, voor lange tijd was ook FVD een partner.

Leefbaar Rotterdam kent vooral in de wijk Nesselande een aantal actieve leden die zich met plakken en plaatsen van borden bezig hebben gehouden. JA21 ligt tijdens de actieve campagne onder vuur omdat vooral grotere partijen niet met ze willen samenwerken.

Een aantal leden van Leefbaar Rotterdam zijn de laatste jaren naar JA21 overgestapt of kennen/kenden een landelijke betrekking bij JA21, naast hun lokale actieve werkzaamheden. Dit is onder andere het geval bij een huidige wethouder van Leefbaar Rotterdam die al eerdere voor JA21 actief was. Een aantal actieve Leefbaar Rotterdam leden woonachtig in Nesselande zijn spijtig al jaren betrokken bij het maken en delen van nepnieuws over de wijk Nesselande, zie archief. Dit gaat onder andere om wijkraadleden in de wijk.

Nog opvallender is het feit dat de borden niet zijn beklad op delen waar veel (deurbel)camera’s aanwezig zijn.

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden