HomeActiviteiten Nieuws Nesselande 2023: 'Weer golf van (auto)inbraken en vernielingen in Rotterdam-Nesselande; wat moet...

[POLL] 2023: ‘Weer golf van (auto)inbraken en vernielingen in Rotterdam-Nesselande; wat moet gebeuren?’ #doemee

Een golf van (voertuig-)inbraken en diefstal teistert

Om vermoedelijk lokaal politieke redenen is het aantal inbraken “onder de pet gehouden”. Met 16 tot bijna 20 vernielingen, diefstal en inbraak van voertuigen vooral rondom de boulevard van Nesselande, is de daling – die wij op basis van politie-cijfers tot en met eind 2021 konden noteren – omgezet in een flinke piek.

Pieken

De pieken tonen een patroon die wij – redactie Nesselande.info – herkennen uit de voorvallen die wij sinds 2005 bijhouden op dit portal. Met Pasen, Kerst maar ook in de nazomer-herfst rondom de herfstvakantie is het al meer dan 15 jaar raak. Over de gerichte paas-braken die duidelijk op auto-onderdelen waren gericht, schreef GouweIjssel online magazine:

Bezitters van een Skoda in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Rotterdamse wijk Nesselande zijn de afgelopen week getroffen door een grote serie inbraken. In de week van 11 april heeft de politie in Nieuwerkerk acht aangiften opgenomen. In Nesselande loopt het aantal ook op. Volgens de buurt preventie zijn in de nacht tussen Eerste en Tweede Paasdag zeker drie inwoners het slachtoffer geworden van auto-inbraak.

Opvallend in 2022 zijn wederom de gerichte inbraken en diefstal van onderdelen van Skoda/VW/Audi’s (allen van het zelfde autoconcern met gedeelte productieprocessen).

In de nacht van 5 op 6 oktober 2022 is er een motor gestolen uit de Miami Toren, daarbij zijn er ook motoren uit een andere toren aan de boulevard van Nesselande gestolen.

Nog opvallender zijn de diefstallen van voertuigen uit garages rondom de boulevard van Nesselande, zie dit artikel.

Wat nog opvallender is is het patroon, zoals genoemd in de inleiding van dit artikel. Onze vraag is dan ook waarom er geen maatregelen worden genomen als plekken des inbraaks en patronen terugkerend zijn.

Met Pasen en in de nazomer-herfstvakantie een enorme piek
Met Pasen en in de nazomer-herfstvakantie een enorme piek

 

De focus op deze voorvallen in Nesselande lijkt weg te zijn en bewoners die aan de bel trekken doen dit tevergeefs. De rol van de 24/7 camera bij de boulevard van Nesselande, is onbekend.

Graag uw mening via de poll op deze site!

De pollvraag eind 2022-begin 2023:

Een golf van (voertuig-)inbraken en diefstal teistert vooral de omgeving boulevard Nesselande, wat moet er gebeuren volgens u?

  • Regelmatig zichtbare Buurtpreventie.
  • Meer dialoog met politie en handhaving.
  • Anders, namelijk.. (reageer onder het artikel van deze poll)
  • Betaalde beveilingsrondes in de nacht.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

  1. Het is niet alleen Nesselande waar ze toeslaan. Ook Rotterdam Oosterflank zijn ze in augustus meerdere malen geweest. Zo is bij mij in de straat mijn BMW 3 serie en een X5 verderop in de straat in de nacht van 17 augustus compleet leeggeroofd (stuur, airbag, navigatie, scherm, moddenconsole). De politie doet helemaal niets! Er moet meer surveillance komen in de nacht wanneer dit soort gasten toeslaan en ook lokauto’s kunnen worden ingezet die helemaal worden volgehangen met gps materiaal. Dan is goed te traceren waar dit tuig naar toe gaat!

Populair