[POLL] Uitslag meedenken vaststelling horecagebied Nesselande #poll #uitslag #bewoners

3499

Een relevante poll die zomer – herfst 2021 heeft gedraaid gezien de lopende vaststelling van het horecagebied Nesselande. De poll is uitgesproken maar levert ook nieuwe idee-en op aangaande bloeiende horeca in Nesselande.

Het horecagebiedsplan is een zogenoemde beleidsregel. Dit is een richtlijn om duidelijkheid te scheppen naar burgers en ondernemers toe over hoe het college haar bevoegdheid zal uitvoeren.

Op 1 januari 2017 is de huidige horecanota 2017-2021 van kracht gegaan en zijn horecagebiedsplannen medio 2019 vastgesteld. De horeca-gebiedsplannen zijn anno 2021 toe aan een aanpassing, maar kent een uitstel gezien de geldende coronaregels voor de horeca. Hierbij is de gebiedskennis van het wijkcomité noodzakelijk.

 


Uitslag poll Horecagebied 2021

De uitslag is duidelijk. 43 procent van de stemmen gingen naar de optie om (tijdelijk) meer horeca op het strand toe te laten. Het zou de drukte op het Maltaplein kunnen wegnemen op drukke (zomerse) dagen maar ook de strandbezoekers kunnen dienen en wellicht kunnen voorkomen dat strandbezoekers en het winkelend publiek elkaar ‘in de weg zitten’. Opvallende is de tweede plek voor de optie ‘meer horeca aan de zijkant’. Er zouden juist in 2021 klachten zijn binnengekomen van bewoners die graag minder horeca aan de zijkant van de boulevard zien (vermoedelijk door geluidsoverlast).

Terrassen in het midden van het grote Maltaplein lijkt geen optie, ook niet het breder maken van de terrassen.

Het Horecagebied Nesselande moet worden vastgesteld, wat is uw mening?

 1. Horeca (tijdelijk) op het strand, 230 stemmen 43%
 2. Meer horeca aan de (zijkant) boulevard, 151 stem 28%
 3. Anders… (reageer onder het artikel), 77 stemmen 14%
 4. Midden Maltaplein voorzien van terrassen, 60 stemmen 11%
 5. Bredere terrassen, 22 stemmen 4%
Totaal aantal stemmen: 540/ start 20 juli 2021

De reacties/idee-en bij de optie Anders…

Een idee

Een van de idee-en die is ingebracht door een Nesselander; is Nessa Fish:

Nesselande horecagebied: Voorstel 'Nessa fish' hip Ibiza-restaurant Corsicalaan/Kosboulevard | Nieuws Nesselande Zevenhuizerplas strand-Nesselande

 

 • Meer horeca graag! Een vis restaurant is een super goed idee en hoort echt bij deze plas. Veel variatie van verschillende keukens geeft gezonde concurrentie en de burger een mooie keus om ook in de avond te genieten van de mooie plas en boulevard! Doen graag!!!

 • Wat meer takeaway , mag ook op het strand, foodtrucks en een goede visbar.

 • De horeca is erg rommelig, sommigen nemen het trottoir steeds meer in beslag. Meer losse verkoop aan en op de boulevard in de zomer. O.a een Barista, ijs en schaaf ijs verkoop. Is niets mis mee. Pop up stores met gevarieerd take away food. Of food trucks.

 • Meer groen, minder auto’s, bomen of gras op het middenplein, bomen langs de boulevard, minder parkeerplaatsen en meer horeca

  1. Foodtrucks die in de zomer de boulevard blokkeren en meteen foodfunctioneel zijn

Vorig artikelTypische najaarswolken boven Nesselande #oranje #wolkenfotografie #wolken #fotografie
Volgend artikel[FOTO’s] Foto-serie herfst-boulevard Nesselande (vanuit de hoogte)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.