Jeugdtheaterschool Hofplein is voor veel kinderen dé springplank voor de rest van hun leven. Theater gaat over meer dan alleen spelen op toneel. Of je nou de clown van de klas bent of juist wat stiller en meer op de achtergrond: bij Hofplein verken je grenzen en soms verleg je er nog een ook, want ervaren theatermakers helpen je alles uit jezelf te halen. Zoek je avontuur, plezier en vriendschappen? De inschrijving voor het nieuwe seizoen is gestart! Je kunt ook eerst nog een proefles volgen op zaterdag 16 september bij Hofplein Nesselande om te kijken of theater wat voor je is. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs!

Proefles Theater Hofplein Nesselande

Passe Partout, Marcel Duchampplein 802, Rotterdam

zaterdag 16 september 2017

  • 15 – 13.15 uur voor 6 – 8 jaar
  • 15 – 14.15 uur voor 9 – 11 jaar
  • 30 – 17.00 uur Practice 12+ (let op: dit is in de reguliere les, geen kijkers mogelijk!)

www.hofpleintheater.nl

Verbeeld verrijk verwonder – Een oud-leerling vertelt

‘Mijn leukste herinnering aan Hofplein is het gevoel van saamhorigheid in de repetitietijden van de grote producties. Je bent dan hele weekenden met elkaar en je leeft in een soort bubbel die Hofplein heet. Daarna is het letterlijk afkicken.’ Enthousiast vertelt oud-leerling Zindzi Folmer (Breda, 30 jaar) over haar tijd bij Hofplein.

‘Het belangrijkste dat ik bij Hofplein heb geleerd is niet per se toneelspelen, maar het ‘op het toneel staan’: jezelf laten zien. Ik kwam als een wat verlegen meisje uit Brabant op mijn 8e jaar in Rotterdam wonen en de Hofplein-lessen hebben me absoluut geholpen sterker in mijn schoenen te staan. Ik heb er meer zelfvertrouwen gekregen en ik leerde steeds weer nieuwe mensen kennen. Eigenlijk is daar wel een basis gelegd voor wie en hoe ik nu ben. Ik zou mezelf ook zeker niet meer omschrijven als een verlegen meisje uit Brabant’, lacht ze hartelijk.

 

Een van haar beste vriendinnen heeft Zindzi indertijd ook bij Hofplein leren kennen. ‘Ik ken Inge Standaart uit de tijd van Aïda; de laatste productie waar ik op mijn 15e in speelde. We zien elkaar nu nog steeds bijna wekelijks. We delen samen iets wat onze partners soms toch niet helemaal snappen: dat theatergevoel! Hoe het kan kriebelen als wij samen naar een voorstelling gaan, dat is gebleven. Inge werkt nu trouwens zelf bij Hofplein.

‘Toevallig kwam ik laatst tijdens het opruimen van de zolder al mijn oude scripts weer tegen, die bewaar ik hoor. Ze zijn echt een onderdeel van mij en ik zing nog steeds álle liedjes zo mee. Bizar toch? Meer dan 15 jaar later zit het gewoon nog in mijn hoofd.’

 

 Het Jeugdcultuurfonds Rotterdam ondersteunt kinderen en jongeren (van 4 tot 18 jaar) die graag willen toneelspelen bij Hofplein, maar waar thuis geen geld is voor de lessen. Het fonds geeft deze kinderen graag een financieel steuntje in de rug. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs die betrokken zijn bij het gezin. www.jeugdcultuurfonds.nlDisclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelBlokker nog tot half september 2017 aan de Boulevard Nesselande
Volgend artikelZaterdag 16 september, The Stolling Rones in Theater Swanla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.