HomeNesselande nieuwsRecordcijfers Rotterdam The Hague Airport; geen park, wel meer...

Recordcijfers Rotterdam The Hague Airport; geen park, wel meer overlast

Vliegtuig Luxe Vlak - Gratis foto op Pixabay

Recordcijfers voor Rotterdam The Hague Airport, dat op nog geen 20 minuten van Nesselande af ligt. In 2023 verwerkte de luchthaven bij Den Haag nog nooit zoveel reizigers als in het begin van dit jaar. Er was sprake van een verdubbeling. Spijtig is ook de overlast boven Zuidplas en Nesselande in 2022-2023 toegenomen, lees hier het artikel.

Door de drukte wordt er vaker laag “getaxid” boven Nesselande, “gastvluchten” lijken vaker sneller de landing in te zetten boven de wijk Nesselande.

Rotterdam-Den Haag airport is steeds vaker de uitvalsbasis voor het drukke Schiphol. Daarmee nemen ook de klachten toe. De Inspectie Leefomgeving en Transport berispt Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dit zou zijn omdat in 2022 de geluidsnormen overschreden dreigen te worden. RTHA heeft dit zelf gemeld.

 

 Luchthaven-CEO van Dijk vertelde in de februari-editie van Luchtvaartnieuws Magazine dat ze in 2023 ook om en nabij de 2,1 miljoen passagiers verwacht.

Het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam maakte begin 2023 bekend niets te zien in het voorstel om de luchthaven te sluiten en op het terrein een woonwijk en een park aan te leggen. Of er iets aan de overlast wordt gedaan, is niet bekend.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden