HomeActiviteiten Nieuws NesselandeRET en OV-chipkaartsysteem

RET en OV-chipkaartsysteem

 
De OV-chipkaart is een nieuw betaalmiddel voor het openbaar vervoer. De kaart is even groot als een bankpas en bevat een onzichtbare chip. De kaart kan worden opgeladen met een saldo in euro’s, waarmee u overal kunt reizen. Of met een reisproduct zoals een enkele reis, retour of abonnement.

Voordelen van de OV-chipkaart
De OV-chipkaart maakt het openbaar vervoer een stuk makkelijker. Met één kaart betaalt u straks voor trein, bus, tram en metro in heel Nederland. En dat niet alleen: het openbaar vervoer wordt ook eerlijker, slimmer, veiliger en sneller. U betaalt namelijk met de OV-chipkaart per kilometer en dus niet meer per zone.

Anoniem of persoonlijk reizen
Als u anoniem wilt reizen, kan dat met een anonieme OV-chipkaart. Of met een wegwerpkaart, die sommige OV-bedrijven aanbieden. Aan deze kaarten zijn geen persoonsgegevens verbonden. Dat betekent ook dat u geen gebruik kunt maken van persoonsgebonden reisproducten of kortingsregelingen. Daarvoor heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Met de persoonsgegevens op deze kaart kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden of reizigers recht hebben op korting.

Reizen met de OV-chipkaart
Zodra u een saldo of reisproduct op uw kaart heeft geladen, kunt u reizen. Aan het begin van de reis checkt u in door de OV-chipkaart kort bij een poortje of kaartlezer te houden. U hoeft de kaart niet uit uw jaszak, tas of portemonnee te halen. Aan het eind van de reis houdt u uw OV-chipkaart bij een poortje of kaartlezer om uit te checken.

Hoe laat ik mijn OV-chipkaart op?
Binnenkort kunt u saldo of reisproducten op uw OV-chipkaart laden bij verkoop- en oplaadautomaten in de stations of bij de verkoop- & informatiepunten van de aangesloten OV-bedrijven. U kunt uw OV-chipkaart opladen met een saldo in euro’s, waarmee u overal kunt reizen. Of met een reisproduct zoals een enkele reis, retour of abonnement. Als u kiest voor automatisch opladen, wordt uw saldo direct aangevuld zodra het te laag wordt.

Waar is de OV-chipkaart verkrijgbaar?
Op dit moment is de OV-chipkaart alleen in gebruik door testgebruikers. Zodra de OV-chipkaart voor alle reizigers beschikbaar is, kunt u een exemplaar verkrijgen via de verkoop- & informatiepunten van de aangesloten OV-bedrijven. Een anonieme OV-chipkaart kunt u binnenkort ook verkrijgen via verkoopautomaten in de stations.

Wilt u meer informatie over de OV-chipkaart kijk dan op

www.ret.nl
www.ov-chipkaart.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular