HomeNesselande INFO nieuwsRET verwelkomde juni 2023 de 100.000ste reiziger in de strandmetro

RET verwelkomde juni 2023 de 100.000ste reiziger in de strandmetro

strand nieuws nesselande metro

Het gaat niet om de “strandmetro” naar eindhalte Nesselande maar de gloednieuw, fraaie metro in Hoek van Holland. Sinds de opening het metrostation aan zee op 31 maart 2023 heeft de RET imiddels al meer dan 115.000 reizigers verwelkomd op Hoek van Holland Strand. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET:

Met dit mooie weer is meteen duidelijk wat de meerwaarde is van een metrostation aan zee. We zijn er blij mee dat reizigers ons weten te vinden en dat dit ook helpt voor de aanloop bij de strandondernemers.

De tropische temperaturen afgelopen weekend droegen bij aan het behalen van de mijlpaal van 100.000 reizigers. Alleen al afgelopen weekend deden meer dan 15.000 mensen het strand aan met de metro. Net als op andere dagen met relatief veel dagjesmensen, viel het aandeel reizigers met OVPay op.

Met OVPay kunnen reizigers in- en uitchecken met hun betaalpas, creditcard of mobiel. Een aparte ov-chipkaart of dagkaart is voor dagjesmensen nog wel mogelijk, maar niet meer nodig.

Klaar voor de zomermaanden

Op zomerse dagen in de weekenden en vakanties zet de RET extra metro’s om de grote toeloop aan te kunnen en strandgangers een comfortabele reis te bieden. De RET ziet de komende maanden met vertrouwen tegemoet.

We zien ernaar uit om ook dan grote groepen reizigers naar het strand te brengen en zo bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Hoek van Holland als badplaats”, aldus directeur Unck.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular