In Zuidplas en Nesselande merken wij wel “iets” van het gebruik van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) daar waar de vliegtuigen weleens deels over Zuidplas en Waterwijk Nesselande vliegen. De luchthaven kent toch vooral als voordeel dat je er vanuit Zuidplas – en Nesselande – binnen 20 minuten bent. 

Rotterdam The Hague Airport is vanaf nu geaccrediteerd op het allerhoogste niveau. Dit betreft het Airport Carbon Accreditation-programma van Airports Council International (ACI). Deze is in 2021 toegedeeld.

Een standaard

ACI is een industriestandaard voor luchthavens om de CO2-voetafdruk te peilen. RTHA is de eerste luchthaven in Nederland die dit zogenoemde Level 4+ bereikt. Alleen de Italiaanse luchthavens Ciampino en Fiumicino kennen ook dit niveau en dus de hoogste duurzaamheidsaccreditatie. In de wereld zijn er maar vier van dit hoge niveau.

Vliegtuig Nesselande

RTHA zegt:

Dit is een erkenning voor onze inspanningen in de afgelopen jaren om duurzaamheid in het DNA van de luchthaven te verweven én in onze plannen voor de toekomst.

Zo zegt Michelle Samson, adviseur strategie en duurzaamheid bij RTHA. En zij vervolgt:

De doelstelling om in 2030 volledig emissievrij te zijn voor alle grondgebonden activiteiten hebben we al langer. Nieuw is dat we alle stappen richting het behalen van deze doelstelling laten toetsen en accrediteren.

 

Sinds 2021 bouwt het vliegveld aan Zonnepark Rotterdam The Hague Airport. Het park telt  ruim 35.000 panelen. Door deze aanleg is de luchthaven volledig voorzien van emissievrije elektriciteit. Een deel gebruikt het vliegveld zelf, de rest gaat naar partners.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel[UPDATE] Beheerders A.B. en A.B. verwijderd als Nextdoor-beheerders na herhaaldelijke overtredingen
Volgend artikelHelp Nesselande.info en doneer voor de educatieve boerderij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.