HomeNesselande nieuwsRotterdam The Hague Airport @RTHA_Nieuws een van de meest...

Rotterdam The Hague Airport @RTHA_Nieuws een van de meest duurzame luchthavens ter wereld #accreditatie #ICA

In Zuidplas en Nesselande merken wij wel “iets” van het gebruik van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) daar waar de vliegtuigen weleens deels over Zuidplas en Waterwijk Nesselande vliegen. De luchthaven kent toch vooral als voordeel dat je er vanuit Zuidplas – en Nesselande – binnen 20 minuten bent. 

Rotterdam The Hague Airport is vanaf nu geaccrediteerd op het allerhoogste niveau. Dit betreft het Airport Carbon Accreditation-programma van Airports Council International (ACI). Deze is in 2021 toegedeeld.

Een standaard

ACI is een industriestandaard voor luchthavens om de CO2-voetafdruk te peilen. RTHA is de eerste luchthaven in Nederland die dit zogenoemde Level 4+ bereikt. Alleen de Italiaanse luchthavens Ciampino en Fiumicino kennen ook dit niveau en dus de hoogste duurzaamheidsaccreditatie. In de wereld zijn er maar vier van dit hoge niveau.

Vliegtuig Nesselande

RTHA zegt:

Dit is een erkenning voor onze inspanningen in de afgelopen jaren om duurzaamheid in het DNA van de luchthaven te verweven én in onze plannen voor de toekomst.

Zo zegt Michelle Samson, adviseur strategie en duurzaamheid bij RTHA. En zij vervolgt:

De doelstelling om in 2030 volledig emissievrij te zijn voor alle grondgebonden activiteiten hebben we al langer. Nieuw is dat we alle stappen richting het behalen van deze doelstelling laten toetsen en accrediteren.

 

Sinds 2021 bouwt het vliegveld aan Zonnepark Rotterdam The Hague Airport. Het park telt  ruim 35.000 panelen. Door deze aanleg is de luchthaven volledig voorzien van emissievrije elektriciteit. Een deel gebruikt het vliegveld zelf, de rest gaat naar partners.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden