Rustig, overvol strand @Rotterdam Nesselande; auto parkeren een uitdaging en gemis aan huurscooterzone @ridefelyx

779

Parkeren Strand nieuws Nesselande

Op een drukke, warme zaterdag in juni, was het goed verblijven aan het strand Nesselande. Ook de oud-wijkagent kwam even langs om de nieuwe dienders en handhaving bij te staan op het gezellige Rotterdamse strand. 

Strand nieuws Nesselande

De lokale horeca deed goede zaken; bijna alle terrassen waren vol.

Strand Nesselande Rotterdam nieuws Nesselande

Qua horecagebieds-indeling zou Nesselande gebaat zijn bij een spontane uitbreiding van zonterrassen om ook te voorkomen dat afval van eet- en drinkbehoeften de boulevard bevolken.

Op het hoogtepunten, in de middag, kunnen wij van duizenden bezoekers aan – en rondom – het strand van Nesselande spreken.

Ook op het water van de Zevenhuizerplas een drukte. Net als bij de waterski. Het parkeren is wederom een groot probleem gebleken.

Het parkeren is een groot probleem

Waar lokale politici het betaald parkeren (in de lente-zomer) niet op de agenda willen plaatsen, is het wild parkeren aan de boulevard en verder in de wijk Nesselande, een uitdaging. Het Jumbo parkeerterrein is verdwenen en vervangen door woningen met een binnenplaats.

De Kretalaan is verdwenen als extra parkeerplek en het aantal plekken bij de metro is zeer beperkt. Waarom er bij de metro geen plaatsing voor huurscooters is – om de druk op de boulevard weg te nemen – is onduidelijk. Juist het strand Nesselande is voor fietsers en scooter-rijders een gewilde locatie op zonnige dagen.

Irritaties waren er zeker; waar de ooit huurscooters netjes in een groot vak bij de skate-hoek Kosboulevard stonden geplaatst, worden nu de eigen scooters overal op de boulevard geplaatst. De huidige aanduiding met borden is zeer onduidelijk als je op de fiets of scooter uit de richting Zevenkamp/Oeverpark de boulevard komt oprijden.

De auto kwijt kunnen is vanaf het begin van de middag bijna onmogelijk. Elk stukje gras aan de Kosboulevard staat vol geparkeerd en ook tussen de net geplaatste boven aan de rand van de boulevard Nesselande worden instant parkeerplekken gecreëerd (zie foto boven). Een voordeel: het onkruid hoeft aan de boulevard niet meer verwijderd te worden,  dat hebben de geparkeerde voertuigen reeds weggehaald. De actuele herinrichting van de Branding-boulevard kan nog wat aanpassingen gebruiken kan wat ‘learnings’ halen uit deze drukke dagen aan de boulevard. 

 

 

 

 

Vorig artikel‘@Zuidplas Top 5 gemeente hoogste gemiddelde snelheidsoverschrijdingen, Rotterdam het meest’ #onderzoek #nesselande #nieuws
Volgend artikelGeen wijkinitiatieven Rotterdam-Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.