Geen wijkinitiatieven Rotterdam-Nesselande

735

Nesselande.INFO heeft u opgeroepen te stemmen op wijkinitiatieven in de wijk Nesselande. Wij zijn erop gewezen dat er geen wijkinitiatieven zijn in NesselandeRotterdammers met een goed idee voor hun wijk kunnen een financiële bijdrage van de gemeente vragen om hun idee uit te voeren. Dit heet een bewonersinitiatief. Aangezien er vooral op de sociale media veel initiatieven en input voorbij komt, is het opvallend. Ook in de periode van het zogenoemde wijkcomité Nesselande was er een groot wijkbudget beschikbaar voor initiatieven waar nauwelijks van gebruik is gemaakt. Opvallend was toen dat een aantal ingediende initiatieven om onduidelijke redenen zijn afgekeurd, klik hier voor de artikelen
Maakt het negatieve nepnieuws uit en over de wijk Nesselande de wijk passief? Is het de onbekendheid van de mogelijkheid tot het indienen van een initiatief? 
Wellicht brengen de initiatieven uit de andere wijken, zie onderaan, bewoners op ideeën.
Opvallend is dat in Nesselande initiatieven, zoals de Vierdaagse en het Timmerdorp ook in 2022 niet doorgaan. Ook de ooit populaire Zomerweek staat op het punt van afgelasting. Daar is het gebrek aan vrijwilligers veelal de reden. Wellicht dat ook daar een wijkinitiatief verandering in kan brengen.
Een initiatief is altijd een idee van, voor en door de wijk. Om de wijk leefbaarder, veiliger, leuker of schoner te maken.
Er kon nog t/m 14 juni gestemd worden op de grote initiatieven, die tussen €2.500,- en €20.000,- kosten. De initiatieven met de meeste stemmen worden uitgevoerd.
Voor gebied #PrinsAlexander zijn er in de andere wijken tien initiatieven:
𝐎𝐦𝐦𝐨𝐨𝐫𝐝:
 Minibieb
𝐙𝐞𝐯𝐞𝐧𝐤𝐚𝐦𝐩:
 Veiligheidsdag Ambachtsplein
 Halloweentown 7-kamp 2022
 Met elkaar en voor elkaar kerstkaarten maken
𝐋𝐚𝐠𝐞 𝐋𝐚𝐧𝐝, 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐬𝐞𝐧𝐥𝐚𝐧𝐝, ‘𝐒-𝐆𝐫𝐚𝐯𝐞𝐧𝐥𝐚𝐧𝐝:
 Veiligheidsdag Prinsenpark
 Waterspektakel
 Halloween 2022
 Muziekmiddagen in Ontmoetingscentrum Prinsenhof
𝐊𝐫𝐚𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬𝐞𝐯𝐞𝐞𝐫:
 Mini Stad
 Paaseieren zoeken en paasknutselen
Ga naar  mijn.rotterdam.nl/bewonersinitiatieven voor meer informatie over de initiatieven.
Heb jij ook een goed idee voor jouw wijk?
Dien dan jouw plan in via https://mijn.rotterdam.nl/ De volgende ronde ‘grote initiatieven’ loopt van 15 juni tot en met 31 augustus 2022. Maar de kleine initiatieven onder de € 2.500,- kun je het hele jaar door indienen.
Vorig artikelRustig, overvol strand @Rotterdam Nesselande; auto parkeren een uitdaging en gemis aan huurscooterzone @ridefelyx
Volgend artikelJunior Beach Circuit 2022 – Cluster Rijnmond 25 jun 2022 Beachvolley Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.