HomeActiviteiten Nieuws NesselandeDeze populaire @Nesselande-Instagram brengt de geschiedenis van @Nesselande @Rotterdam @PrinsAlexander in beeld

Deze populaire @Nesselande-Instagram brengt de geschiedenis van @Nesselande @Rotterdam @PrinsAlexander in beeld

Unieke foto’s en video plus stories vertellen visueel de geschiedenis van de wijk Nesselande (de 19e eeuw tot heden) waar het grondgebied in de jaren negentig is overgedragen aan Rotterdam wij in 2000-2002 de eerste bebouwing in de wijk konden verwelkomen.  De wijk is inmiddels een geliefde wandelbestemming en natuurlijk een populaire strandwijk met in de zomer duizenden badgasten per dag. 

Reacties

Enkele reacties die wij krijgen op deze snelgroeiende Instagram-account:

Whoah! Ik ben echt fan van die wijk! (door Farian)

Jammer dat die palmbomen aan het strand zijn verdwenen! (Door martijn)

 

Dat event aan het strand was ik alweer vergeten! Hoop dat er snel weer eentje komt! (door cindy)

Archief

De afbeeldingen zijn uit een eigen archief van Nesselande.info/Nesselande.net/Roterdam-Nesselande.nl, zijn van diverse projectontwikkelaars waar de profs achter Nesselande.info de wijkcommunicatie en gebiedscommunicatie voor hebben mogen verzorgen als ook beelden en video’s die door (ex-)Nesselanders ter beschikking zijn gesteld. Wij danken wederom iedereen dit dit dynamisch archief en mix van Nesselande.info en historie hebben mogelijk gemaakt!

Enkele historische voorbeelden vanuit de Nessepolder

Nesselande kent veel mijlpalen, zoals de drooglegging van de Nessepolder in de 19e eeuw. Het eerste event op het strand, de eerste editie van CuliNESSE, de start van de Loopgroep Nesselande, het succes van de lokale PowerWalking de Happy Stones in coronatijd, het NK beachvoetbal op het strand, het bezoek van Aboutaleb aan onze wijk, de vele BN’ers in de wijk, de opening van metro, de uitbouw van Waterwijk en deelopleveringen van alles wat bestemd was in de wijk.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular