Unieke foto’s en video plus stories vertellen visueel de geschiedenis van de wijk Nesselande (de 19e eeuw tot heden) waar het grondgebied in de jaren negentig is overgedragen aan Rotterdam wij in 2000-2002 de eerste bebouwing in de wijk konden verwelkomen.  De wijk is inmiddels een geliefde wandelbestemming en natuurlijk een populaire strandwijk met in de zomer duizenden badgasten per dag. 

Reacties

Enkele reacties die wij krijgen op deze snelgroeiende Instagram-account:

Whoah! Ik ben echt fan van die wijk! (door Farian)

Jammer dat die palmbomen aan het strand zijn verdwenen! (Door martijn)

 

Dat event aan het strand was ik alweer vergeten! Hoop dat er snel weer eentje komt! (door cindy)

Archief

De afbeeldingen zijn uit een eigen archief van Nesselande.info/Nesselande.net/Roterdam-Nesselande.nl, zijn van diverse projectontwikkelaars waar de profs achter Nesselande.info de wijkcommunicatie en gebiedscommunicatie voor hebben mogen verzorgen als ook beelden en video’s die door (ex-)Nesselanders ter beschikking zijn gesteld. Wij danken wederom iedereen dit dit dynamisch archief en mix van Nesselande.info en historie hebben mogelijk gemaakt!

Enkele historische voorbeelden vanuit de Nessepolder

Nesselande kent veel mijlpalen, zoals de drooglegging van de Nessepolder in de 19e eeuw. Het eerste event op het strand, de eerste editie van CuliNESSE, de start van de Loopgroep Nesselande, het succes van de lokale PowerWalking de Happy Stones in coronatijd, het NK beachvoetbal op het strand, het bezoek van Aboutaleb aan onze wijk, de vele BN’ers in de wijk, de opening van metro, de uitbouw van Waterwijk en deelopleveringen van alles wat bestemd was in de wijk.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelNa Wijk aan Zet nu Raad aan Zet over nieuwe lokale wijkbestuursvorm (en verdwijnen raden en commissies)
Volgend artikelZaterdag 26 juni wederom zwemclinic voor kinderen: ‘De geheimen van zwemmen in natuurwater’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.