Wij hebben de foto’s ontvangen van de turbo snelladers die zijn opgeleverd bij ons lokale tankstation Shell Knaap aan de Brandingdijk. Tevens wij contact gehad met Duurzaam010 (gelinkt aan de gemeente Rotterdam) die een prettige garantie afgeeft: 

Bezitters van elektrische auto’s zijn straks gegarandeerd van een oplaadplek op maximaal 200 meter van hun woning. Nu is dat nog 250 meter. De komende drie jaar komen er 1500 openbare laadpunten bij voor elektrische auto’s in Rotterdam, bovenop de huidige 2850.

Lage prijs

Rotterdam behoudt het vaste lage tarief van 31 cent per kWh (inclusief btw).  Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) licht toe:

Zo zorgen we voor schone lucht in de stad en dragen we bij aan het realiseren van onze klimaatdoelen.

De laadpalen leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, die voor een groot deel is opgewekt door lokale windmolens en zonnepanelen. Nieuwe laadpalen zullen worden voorzien van slimme laadtechnieken, waardoor ze pieken en dalen in het stroomnet op kunnen vangen. Elektrische auto’s kunnen op die manier bij gaan dragen aan het stabiel maken van het energienet. Zo verwacht Bonte.

 

 

De Rotterdamse aanbesteding is de grootste aanbesteding voor openbare oplaadpunten in Nederland. Rotterdam organiseerde de aanbesteding ook namens 29 andere Zuid-Hollandse gemeenten dat tot 4000 laadpalen moet leiden. 

 
Vorig artikelWijkcomité Nesselande, bewoners en mobiliteitsexpert gaan de racebaan-Laan van Avant-Garde veiliger maken #nieuws #nesselande #actueel
Volgend artikelDe nieuwe zomercollectie is binnen bij Shoeby @Nesselande #nieuws #nesselande #officieel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.