Het hard van Nesselande duiden wij reeds sinds 2010 als racebaan. Vooral na de periode na de aanleg van de N219 in de hoofdader in de wijk gebruikt als snelle verbinding van Hoofdweg naar A12/A20. Het gevolg was een stroom van ongelukken, maar vooral bijna-ongelukken en een onveilig gevoel voor omwonenden en traag verkeer, zoals fietser.

Fietser van 15 zwaargewond na aanrijding op ‘racebaan’ Laan van Avant-Garde, Nesselande, Nieuws Nesselande strand Zevenhuizerplas nieuws Rotterdam-Nesselande

Januari 2021 leek de maat vol, toen er een fietser werd geschept bij een gevaarlijk kruising aan de Laan van Avant-Garde.

Het wijkcomité Nesselande is begin 2021 in gesprek gegaan met bewoners en leden van het wijkcomité Nesselande lieten in de vergadering van maar 2021 weten met hen rondes te hebben gedaan om gevaarlijke situaties in de kaart te brengen. Tijdens de vergadering van 27 mei jl. heeft mobiliteitsexpert Toutijn laten weten verbeteringen aan de laan (en directe omgeving) te adviseren. Vermoedelijke komen er vertragingen in de vorm van extra zebrapaden als ook meer bewegwijzering.

 

Nesselande.info is met lokale raadsleden bezig aandacht te krijgen voor de zijwegen; het zicht in de in- en uitrit rondom vooral de Laan van Avant-Garde is zo slecht dat er pas op de weg zelf aankomende verkeer is te zien. 

 

 

 

 

Vorig artikelGrote #nesselente opruiming? Rotterdam kan afval, grofvuil en tweedehandsspullen gratis inleveren op milieupark!
Volgend artikelSnelladers Knaap Shell Nesselande in gebruik; gemeente garandeert laadpunt binnen 200 meter #groen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.